Ελλάδα

Διπλό φονικό Ανώγεια: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος

Διπλό φονικό Ανώγεια: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος
Διπλό φονικό Ανώγεια: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης που κατηγορείται για τον φόνο του Γιώργη Ξυλούρη στο τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε τα Ανώγεια και όλη τη χώρα.

Διπλό φονικό Ανώγεια: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης, ο οποίος κατηγορείται για το φονικό στο Περαχώρι Ανωγείων, όπου έπεσαν νεκροί, ο 63χρονος πατέρας του Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργης Ξυλούρης. Για την απολογία του έκανε δηλώσεις, με δάκρυα στα μάτια, ο δικηγόρος συνήγορος υπεράσπισης του Διονύσης Βέρρας.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο κ. Βέρρας μίλησε για μία από τις συγκλονιστικότερες απολογίες της νομικής του καριέρας. «Ήταν μία συγκλονιστική απολογία, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Έναν άνθρωπο επί δύο ώρες να κλαίει και να προσπαθεί να περιγράψει τι έγινε. Δεν μ’ ενδιαφέρει η ζωή μου και η τύχη μου, εγώ έχασα τον πατέρα μου», έλεγε συνεχώς, σύμφωνα με τον κ. Βέρρα.

Έχω πει ότι κάποιοι επιχειρούν μεθοδεύσεις. Το όπλο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παραδόθηκε. Είναι χείριστες οι κινήσεις αυτές που επηρεάζουν και τις δύο οικογένειες. Δεν τις βοηθούν, να νιώσουν ασφαλείς και να προχωρήσει η υπόθεση. Απεναντίας δυναμιτίζεται το κλίμα και βάζει άλλα ζητήματα. Πρέπει να σταματήσουν και να βοηθήσουν τις οικογένειες. Δεν μπορούν να φέρνεις ένα όπλο που δεν έχει καμία σχέση».

Ο κ. Βέρρας, λίγες ώρες πριν, είχε προσχωρήσει σε δηλώσεις που προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση, ως προς τη σκηνή του εγκλήματος αλλά και το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη.

Ο 29χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 30χρονου Γιώργη αλλά και τον τραυματισμό του 30χρονου Μανώλη Νταγιαντά, οδηγήθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια Ρεθύμνου, μέσω μιας πόρτας που δεν χρησιμοποιείται για να μην γίνει αντιληπτή η μεταφορά του εκεί, ενώ έντονη ήταν και παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο 29χρονος εξερχόμενος των δικαστηρίων φορούσε, όπως και κατά την πρώτη μεταφορά του εκεί τη Δευτέρα, αλεξίσφαιρο γιλέκο για προστασία αλλά και μάσκα ως μέτρο για τον κορωνοϊό, ενώ έξω με σκυμμένα πρόσωπα βρίσκονταν οι συγγενείς του.

Αθηνά Σπανάκη: Είπε την αλήθεια

«Θέλω να σας πω ότι είπε την αλήθεια. Δεν αμφισβητείται γιατί ότι είπε επιβεβαιώνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία. Ο άνθρωπος πήρε στα χέρια του σκοτωμένο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας και συνειδητοποιεί οριστικά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα γυρισμού.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τις αστυνομικές αρχές και τους είπαμε ότι θα παραδοθεί. Δεν υπάρχει καμία αντίφαση πουθενά. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την ομολογία. Παρακαλώ όλους τους ανθρώπους της κοινωνίας των Ανωγείων να μιλήσουν για τα όσα πραγματικά συνέβησαν. Μία απολογία συγκλονιστική. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη φράση όταν έλεγε, με αναφιλητά, δεν σταμάτησε δύο ώρες να κλαίει, ούτε ένα λεπτό και να προσπαθεί να πει όλα αυτά που έγιναν», δήλωσε η δικηγόρος Αθηνά Σπανάκη.

Αρκετά τα ερωτηματικά

Όπως σχολιάζει το cretapost, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αιματηρή συμπλοκή δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί στο σύνολό τους καθώς η κάθε πλευρά αναφέρει την δική της εκδοχή. Ειδικότερα, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο… φως το διπλό φονικό στα Ανώγεια υπήρξαν αρκετές ασάφειες τόσο στον τρόπο με το οποίο ξεκίνησε ο καυγάς όσο και στις συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες, έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνδρες.

Μάλιστα, ακόμα και σήμερα – τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα – έχουν μείνει αρκετές ερωτήσεις αναπάντητες, ενώ καθημερινά δημιουργούνται νέες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments