Ελλάδα

Κορωνοϊός Τσιόδρας ενημέρωση: Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο τα 11 από τα 21 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός Τσιόδρας ενημέρωση: Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο τα 11 από τα 21 νέα κρούσματα
Κορωνοϊός Τσιόδρας ενημέρωση: Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας διευκρίνησε στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ότι τα 11 από τα 21 σημερινά κρούσματα είναι σε ευγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κορωνοϊός Τσιόδρας: Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Υγείας 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με το νούμερο να φτάνει τα 2.663 συνολικά. Η πιο ανησυχητική εξέλιξη είναι ότι από τα 21 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τα 11 εντοπίστηκαν σε μονάδα του Στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τo 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο είναι η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου διαπιστώθηκαν τα 11 κρούσματα του κορωνοϊού. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ιατρικό προσωπικό ή στρατεύσιμους.

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να φτάνει τους 147, οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 36 ασθενείς, 8 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών και το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 82 ασθενείς, έχουν εξέλθει των ΜΕΘ. Το 55,5% των κρουσμάτων αφορά άνδρες, ενώ τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.326 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα.

Για τις Κινητές Μονάδες

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση και τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων του Covid-19 με απόλυτη προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και τους εργαζόμενους μονάδων πρόνοιας. Περισσότερα από 1200 δείγματα εξετάσθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες και είναι όλα αρνητικά.

Δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για το αν υπάρχει φόβος μετάδοσης του κορωνοϊού από τα κουνούπια, από τη στιγμή που οι πολίτες θα συνεχίσουν να επιλέγουν τον καλό αερισμό του σπιτιού τους και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα κουνούπια επιστρέφουν.

Όπως είπε, ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια. Ωστόσο, σύστησε τη χρήση προστατευτικής σίτας στα παράθυρα, προκειμένου να προφυλαχθεί ο κόσμος από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments