Πως Να

Πως μπορώ να εκτυπώσω το εκκαθαριστικό

Πως μπορώ να εκτυπώσω το εκκαθαριστικό
Αν θέλετε να έχετε το εκκαθαριστικό σας σε χάρτινη μορφή πρέπει να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα.

Στην εποχή μας πολλά πράγματα έχουν μπει σε ψηφιακή εποχή. Κάποτε οι λογιστές ήταν πνιγμένοι στην χαρτούρα, αλλά αυτό πλέον έχει αλλάξει καθώς σχεδόν όλες οι διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά. Μια από τις διαδικασίες που πλέον γίνονται με μερικά κλικ είναι η δήλωση του εκκαθαριστικού. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να το έχουν εκτυπωμένο σε χαρτί. Η διαδικασία για την εκτύπωση του είναι απλή και μπορεί να την κάνει εύκολα ο οποιοσδήποτε.

Για να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας σημείωμα, σε φορολογική δήλωση που έχετε υποβάλει και η εκκαθάρισή της έχει ολοκληρωθεί, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα :

  • Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του taxisnet (ΑΑΔΕ)
  • Επιλέγουμε το πλαίσιο που αναγράφει «Υπηρεσίες προς Πολίτες».
  • Στη συνέχεια πατάμε τον σύνδεσμό «Εισόδημα».
  • Στη συνέχεια πατάμε τον σύνδεσμό «Δήλωση φορολογίας εισοδήματος ΦΠ (Ε1-Ε2-Ε3)».
  • Στην επόμενη σελίδα που θα ανοίξει, πληκτρολογούμε τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε για τις εφαρμογές του taxis (Όνομα χρήστη και Κωδικό πρόσβασης) και κάνουμε είσοδο.
  • Εμφανίζεται ένας πίνακας, όπου στο πάνω μέρος του εμφανίζεται το τρέχον οικονομικό έτος και παρακάτω τα έντυπα – δηλώσεις που έχουν υποβληθεί.
  • Επίσης καταγράφεται η κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε δήλωση (αν έχει υποβληθεί ή όχι). Εφόσον έχει υποβληθεί η δήλωση είναι ενεργοποιημένο το εικονίδιο για την εκτύπωση της, αλλά και του εκκαθαριστικού.

Μπορούμε επιπλέον να εκτυπώσουμε το εκκαθαριστικό ή και τη δήλωση παλαιότερου οικονομικού έτους επιλέγοντας από το αναδιπλούμενο μενού με τα έτη (εμφανίζονται τα έτη από το 2003 και μετά). Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι φορολογούμενοι πολίτες ενημερώνονται άμεσα για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος φορολογικού έτους.

Δείτε άμεσα για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος φορολογικού έτους συμπληρώνοντας το ΑΦΜ και κάνοντας κλικ στο κουμπί Αναζήτηση. Από την υπηρεσία αυτή δίνεται η δυνατότητα πιστοποίησης από φορείς ή υπηρεσίες, ενός ή περισσοτέρων στοιχείων του Εκκαθαριστικού Σημειώματος / Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου Φυσικών Προσώπων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments