Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: 278 νέοι θάνατοι – Εν αναμονή της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων

Γαλλία κορωνοϊός: 278 νέοι θάνατοι – Εν αναμονή της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων
Γαλλία κορωνοϊός: Η κατάσταση εξακολουθεί να βελτιώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ η χώρα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων που είχαν ληφθεί ενάντια στον ιό.

Γαλλία κορωνοϊός: Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας, η Γαλλία κατέγραψε 278 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς η χώρα προετοιμάζεται από την Δευτέρα να αποκλιμακώσει τα μέτρα απαγόρευσης. Συνολικά 25.809 άνθρωποι έχουν χάση τη μάχη με τον κορωνοιό από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον φονικό ιό σε όλο τον κόσμο.

Παρ όλα αυτά, η κατάσταση εξακολουθεί να βελτιώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου σήμερα νοσηλεύονται 3.147 ασθενείς (283 λιγότεροι από χθες), έναντι περισσοτέρων από 7.000 στις αρχές Απριλίου. Ωστόσο, οι πολίτες αναμένεται αν μάθουν τις ακριβείς λεπτομέρειες για την άρση των μέτρων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα.

Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Γάλλων σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τρίτα των Γάλλων θέλουν μια χαλάρωση των μέτρων, αλλά έξι στους δέκα δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση ότι μπορεί να το επιτύχει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa που δημοσιεύθηκε σήμερα. Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ αναμένεται να παρουσιάσει το περίγραμμα του κυβερνητικού σχεδίου αύριο απόγευμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments