Οικονομία

ΗΠΑ κορωνοϊός: Η Airbnb απολύει το 25% των εργαζομένων της

ΗΠΑ κορωνοϊός: Η Airbnb απολύει το 25% των εργαζομένων της
ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει και την πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών.

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, η οποία έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού και των μέτρων απαγόρευσης, ανακοίνωσε με επιστολή του προς τους εργαζομένους της εταιρείας την απόλυση σχεδόν του 25% από τα 7.500 μέλη του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο. «Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», έγραψε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών, που έχει ήδη συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Δύσκολη η επόμενη ημέρα:

Τα νέα για τους ιδιοκτήτες που είχαν στραφεί στη βραχυχρόνια μίσθωση του Airbnb δεν είναι ενθαρρυντικά. Η αναστολή και το «πάγωμα» σχεδόν κάθε οικονομικής δραστηριότητας και η κατάσταση «ύπνου» στην οποία μπήκε ο τουριστικός κλάδος, συμπαρασύροντας και όλα τα συναφή σε αυτόν επαγγέλματα, έφερε δεύτερες σκέψεις στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους να καθίστανται ανενεργές και να μην τους αποφέρουν το εισόδημα που ανέμεναν.

Ωστόσο η αγορά δεν μοιάζει να έχει αλλάξει. Τα διαθέσιμα καταλύματα εξακολουθούν να είναι περιορισμένα ενώ και οι τιμές παραμένουν στα ύψη. Δηλαδή στην προ κορωνοϊού εποχή, του τέλους του 2019 και των αρχών του 2020, όταν ακόμη οι προσδοκίες των ιδιοκτητών για μια καλή  τουριστική σεζόν ήταν ακόμη αισιόδοξες. Κάποιες μειώσεις όντως έχουν υπάρξει, ωστόσο το «κύμα» ανατιμήσεων που αναμενόταν δεν έχει συμβεί.

Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της αγοράς, όσοι περιμένουν μεγάλες μειώσεις θα χρειαστεί να κάνουν λίγη υπομονή ακόμα. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει σε διαφορετικούς χρόνους, ανάλογα με την εμπορικότητα και την δημοφιλία κάθε περιοχής, όμως όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην άποψη ότι δύσκολα θα δούμε εντυπωσιακές αλλαγές μέσα στο καλοκαίρι. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι εξελίξεις μετατίθενται για το προσεχές φθινόπωρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments