Οικονομία

Συντάξεις Ιουνίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν

Συντάξεις Ιουνίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν
Συντάξεις Ιουνίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Ιουνίου.

Συντάξεις Ιουνίου: Από την Τετάρτη 20 Μαΐου έως την Τρίτη 2 Ιουνίου θα γίνει η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου στους δικαιούχους. Την αρχή θα κάνει το ΙΚΑ, έξι ημέρες αργότερα θα καταβάλλουν τα χρήματα ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ για να ακολουθήσουν Δημόσιο, ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία των μισθωτών.

Αναλυτικά:

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 τις συντάξεις Ιουνίου 2020 (Συνταξιούχοι που το ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9).
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 (Συνταξιούχοι που το ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6,8)
  • Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλουν την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 τις συντάξεις Ιουνίου 2020.
  • Το Δημόσιο, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 τις συντάξεις.
  • Την ίδια ημέρα (28 Μαΐου) θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.
  • Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 τις επικουρικές συντάξεις Ιουνίου 2020.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, για την ψηφιακή διαδικασία απονομής συντάξεων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ). Αναλυτικότερα, η υπουργική απόφαση προβλέπει μεταξύ άλλων για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για την απονομή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου:

  • 1. Οι αιτήσεις για την απονομή σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου, υποβάλλονται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική υπηρεσία Ψηφιακής Απονομής Σύνταξης «ΑΤΛΑΣ», μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Για κάθε παροχή υποβάλλεται ξεχωριστή αίτηση από τους ασφαλισμένους των φορέων, κλάδων, τομέων και λογαριασμών, που εντάχθηκαν στον e-ΕΦΚΑ.

  • 2. Οι δικαιούχοι εισέρχονται στην ηλεκτρονική υπηρεσία, αφού προηγουμένως αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) και καταχωρίσουν τον ΑΜΚΑ τους και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (email).

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πρόβλημα κατά την αυθεντικοποίηση, οι δικαιούχοι θα ενημερώνονται για τη διόρθωση των προσωπικών τους στοιχείων στο Μητρώο του «ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ».

  • 3. Οι δικαιούχοι συμπληρώνουν τις πληροφορίες που ζητούνται, ανάλογα με το είδος του αιτήματος στην αίτηση και προχωρούν στην υποβολή της.

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986, όπως ισχύει, σχετικά με την ορθότητα και την πληρότητα των δεδομένων που καταχωρούνται σε αυτή. Πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις, εφόσον απαιτούνται, λαμβάνονται, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς να απαιτείται προσκόμιση από το δικαιούχο.

  • 4. Με την υποβολή της αίτησης και για το σκοπό της κρίσης των αιτημάτων και τον έλεγχο της απονομής των παροχών, είναι απαραίτητη η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του αιτούντος από τον e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και, ιδίως, σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, ΕΕ L 119 [ΓΚΠΔ], του άρθρου 22 παρ.1 περ. α και των άρθρων 26 και 29 του ν. 4624/2019 (Α΄ 137).

Στις περιπτώσεις που, κατά την κείμενη νομοθεσία, η απονομή της παροχής συνδέεται με συγγενικά πρόσωπα του αιτούντος, ο e-ΕΦΚΑ διατηρεί επιπλέον το δικαίωμα του ελέγχου συντάξεων και επιδομάτων που αφορούν άμεσα συγγενικά πρόσωπα (γονείς, σύζυγο, τέκνα) του αιτούντος, προκειμένου να διασταυρώσει τα απαραίτητα στοιχεία κατά την εκτέλεση της επεξεργασίας της αίτησης, καθώς και κατά τη μετέπειτα διαδικασία ελέγχου απονομής των παροχών.

  • 5. Κατ’ εξαίρεση, είναι δυνατόν να ζητηθεί από το δικαιούχο να προσέλθει στο αρμόδιο υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ σε περίπτωση αίτησης από δικαστικό συμπαραστάτη ή σε περίπτωση που εν γένει δεν είναι δυνατή η αναζήτηση του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments