Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα – «Ο ιός δεν νικήθηκε ακόμη»

Βρετανία κορωνοϊός: Παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα – «Ο ιός δεν νικήθηκε ακόμη»
Βρετανία κορωνοϊός: Δεν υπάρχει καμία αλλαγή σήμερα σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς, ωστόσο οποιαδήποτε αλλαγή την Κυριακή θα είναι "μικρή" αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Βρετανία κορωνοϊός: Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ραμπ, στην καθημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή σήμερα σε ό,τι αφορά τα μέτρα και τους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του lockdown, αλλά ο πρωθυπουργός θα θέσει τα επόμενα βήματα της στρατηγικής της δεύτερης φάσης την Κυριακή, στο πλαίσιο της οποίας η χώρα θα προχωρά με βήματα και σταθμούς, λαμβάνοντας υπόψη υπεύθυνα και με προσοχή τα πέντε κριτήρια.

Προς το παρόν θα παραμείνουμε στην υπάρχουσα οδηγία, διευκρίνισε ο υπουργός

Παράλληλα τόνισε ότι ο «Ο ιός δεν νικήθηκε ακόμη, είναι θανατηφόρος και επικίνδυνος». Υπογράμμισε ότι η αγνόηση του μέτρου κοινωνικής απόστασης θα θέσει σε κίνδυνο τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε δεύτερη έξαρση της πανδημίας. Ωστόσο, συμπλήρωσε αναφορικά με τα επόμενα βήματα, ότι «μερικές αλλαγές μπορούν να γίνουν γρηγορότερα και άλλες αργότερα», αλλά οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει υπεύθυνα, μετά από τις συστάσεις και τα δεδομένα που θα λάβει η κυβέρνηση από την επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή.

«Οποιεσδήποτε αλλαγές θα είναι μετριοπαθείς, μικρές, σταδιακές και πολύ προσεκτικά επιτηρούμενες» και φυσικά η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει την επιλογή να ανατρέψει τις αλλαγές αυτές, εάν κριθεί απαραίτητο, ανέφερε ο υπουργός

Όσον αφορά την επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργούς με τους πρωθυπουργούς των αποκεντρωμένων κυβερνήσεων Σκωτίας, Ουαλίας, και βόρειας Ιρλανδίας, ενόψει της ομιλίας του την Κυριακή, ο Ντομινίκ Ραμπ, διαβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρηθεί μία κοινή προσέγγιση, ακόμη και εάν κάποιες από αυτές τις περιοχές προχωρήσουν με διαφορετική ταχύτητα. Νωρίτερα σε ενημέρωσή της, η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νικόλα Στέρτζον, κατέστησε σαφές ότι είναι κρίσιμο να διατηρηθεί το μήνυμα «μείνετε σπίτι» και ότι τα μέτρα του lockdown στην περιοχή θα μείνουν σε ισχύ, με μοναδική ίσως εξαίρεση κάποια αλλαγή που να αφορά την άσκηση των πολιτών σε εξωτερικούς χώρους.

Ο αριθμός νέων θανάτων το τελευταίο 24ωρο είναι 539, και ο συνολικός αριθμός τους φτάνει τους 30.615, ενώ ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού κυμαίνεται στο 0,5 και 0,9

Χθες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 86.500 διαγνωστικά τεστ. Η αναπληρώτρια ιατρική επικεφαλής της Αγγλίας, Τζένι Χάρις, σχολιάζοντας τα δεδομένα, δήλωσε ότι σε όλες τις περιοχές διαπιστώνεται πτώση του αριθμού περιστατικών με κορονοϊό σε νοσοκομεία (κατά 16% την τελευταία εβδομάδα).

Από την πλευρά του ο επικεφαλής στατιστικολόγος της κυβέρνησης, Ίαν Ντάιαμοντ, δήλωσε ότι συμφωνεί με τον αριθμό που παρουσίασε σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή επιστημών ο καθηγητής της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, Τζον Έντμουντς, για 20.000 νέα περιστατικά κάθε μέρα. Επίσης συμφωνεί με την ανάλυσή του για αύξηση του δείκτη αναπαραγωγής του ιού, ίσως εξαιτίας των περιστατικών στα κέντρα φροντίδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments