Διεθνή

Σουηδία κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί – Ανοικτά παραμένουν σχολεία, καταστήματα εστιατόρια

Σουηδία κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί – Ανοικτά παραμένουν σχολεία, καταστήματα εστιατόρια
Σουηδία κορωνοϊός: Mια διαφορετική προσέγγιση από τις πιο πολλές χώρες, έχει υιοθετήσει η Σουηδία στην αντιμετώπιση του φονικού ιού. Παρόλο που μετρά θύματα, διατηρεί ανοιχτά τα σχολεία αλλά και τα καταστήματα.

Σουηδία κορωνοϊός: Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, τα άτομα που έχασαν τη μάχη με τον κορωνοιό ξεπέρασαν τα 3.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα στους 3.040 ανέρχονται σήμερα οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Σουηδία, από 2.941 που ήταν ο χθεσινός απολογισμός.

Ωστόσο η Σουηδία αν και μετράει τόσο θύματα όσο και κρούσματα του φονικού ιού, έχει υιοθετήσει μια πιο ήπια προσέγγιση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αφήνοντας ανοικτά τα περισσότερα σχολεία, καταστήματα και εστιατόρια και βασιζόμενη σε μέτρα που λαμβάνονται σε εθελοντική βάση από τους πολίτες για κοινωνική αποστασιοποίηση και σωστή υγιεινή.

Οι θάνατοι στη Σουηδία είναι πολύ περισσότεροι σε σχέση με τον πληθυσμό της, συγκριτικά με τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, όπου οι αρχές έχουν υιοθετήσει πιο αυστηρή προσέγγιση.

Παρόλα αυτά οι νεκροί, είναι λιγότεροι σε σχέση με τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, όπου επιβλήθηκαν lockdowns.

Την ίδια ώρα ρωσικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα στη Μόσχα που αφορούν την μετακίνηση πολιτών και την λειτουργία επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους και κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών, της εστίασης και της ψυχαγωγίας, έως την 31η Μαΐου.

Παράλληλα, θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστές έως την 31η Μαΐου όλες οι επιχειρήσεις στην Μόσχα στο τομέα των υπηρεσιών, του εμπορίου, της εστίασης, στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, αλλά και σε άλλους μη παραγωγικούς τομείς, έως την 31η Μαΐου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν. Συγκεκριμένα, ο Σομπιάνιν είπε ότι είναι ακόμη νωρίς να ανοίξουν τα εστιατόρια, τα θέατρα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εικόνα που επικρατεί στη Σουηδία καθώς και την πολιτική που έχει ακολουθήσει σχετικά με τον κορωνοιό:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments