Ελλάδα

Όταν ο Κρεμαστινός έδινε συμβουλές για τον κορωνοϊό [vid]

Όταν ο Κρεμαστινός έδινε συμβουλές για τον κορωνοϊό [vid]
Η τελευταία συνέντευξη του Δημήτρη Κρεμαστινού λίγες ημέρες πριν εισαχθεί στον Ευαγγελισμό έχοντας συμπτώματα κορωνοϊού, με τον φονικό ιό να τον καταβάλει το πρωί της Παρασκευής.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ηττήθηκε από τον κορωνοϊό. Ο πρώην υπουργός Υγείας, καθηγητής Ιατρικής και πολιτικός έφυγε από τη ζωή, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής. Ο πολιτικός έδινε μάχη με τον φονικό ιό εδώ και έναν μήνα καθώς βρισκόταν διασωληνομένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Ο ίδιος λίγες ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο έχοντας πέσει θύμα της πανδημίας είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία μιλούσε για το θέμα και πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να το αντιμετωπίσει.

Στο παρακάτω βίντεο ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχοντας την ειδικότητα ως καθηγητής καρδιολόγος ανέλυσε λίγες ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο σε νεαρά παιδιά τον κορωνοϊό και τα μέτρα που θα πρεπε να λάβουν στο σχολείο.

Ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής νοσηλευόταν εδώ και πάνω από έναν μήνα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αφότου βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό. Ο κ. Κρεμαστινός εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» στα τέλη Μαρτίου και για πολλές ημέρες έδωσε άνιση μάχη με τον κορωνοϊό. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος είχε σπεύσει να εκφράσει τη συμπαράστασή του στο ιστορικό πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School, St. Thomas Hospital, Guy’s Hospital 1973-1976). Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές των ετών 2000, 2009, 2012, και των δύο αναμετρήσεων του 2015.

Ήταν πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την περίοδο 2009 – 2014 και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής από τον Οκτώβριο του 2015. Διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Υγείας από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Φεβρουάριο του 1996. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1996. Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ το 2010. Επί 30 χρόνια ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών το 1985.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments