Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: 147 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – 1209 νέα κρούσματα

Γερμανία κορωνοϊός: 147 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – 1209 νέα κρούσματα
Γερμανία κορωνοϊός: Η πανδημία συνεχίζει να δρα στη Γερμανία, με τον τελευταίο χρονικά απολογισμό ωστόσο να είναι αρκετά περιορισμένος σε σχέση με τα νούμερα που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα.

Γερμανία κορωνοϊός: Άλλοι 147 ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στη Γερμανία το προηγούμενο 24ωρο, όπου το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε τα 7.266, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, το οποίο ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες. Ο αριθμός των νέων θανάτων αυξήθηκε σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν μία ημέρα νωρίτερα (123).

Το ίδιο διάστημα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 1.209 στα 167.300, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο, παρέμεινε όμως πάνω από το επίπεδο των 1.200, παρότι για ένα διήμερο αυτή την εβδομάδα (τη Δευτέρα και την Τρίτη) τα κρούσματα δεν ξεπέρασαν τα 700.

Μειωμένος ο ρυθμός μετάδοσης του ιού – Κίνδυνος για νέο κύμα της πανδημίας τον Ιούλιο

Στο 0,65 έχει περιοριστεί ο επιδημιολογικός δείκτης R0 του κορωνοϊού, ο οποίος υποδεικνύει τον ρυθμό μετάδοσης της νόσου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λαρς Σάαντε, εξηγώντας ότι κάθε άτομο θετικό στον ιό μολύνει πλέον σημαντικά λιγότερο από ένα ακόμη άτομο. Προειδοποίησε ταυτόχρονα και για το ενδεχόμενο, «στην χειρότερη περίπτωση», η Γερμανία να αντιμετωπίσει νέο κύμα της πανδημίας στο τέλος Ιουλίου – αρχές Αυγούστου.

Ο καθηγητής Σάαντε ανακοίνωσε ακόμη ότι το Ινστιτούτο δεν θα συνεχίσει τις τακτικές συνεντεύξεις Τύπου για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Τα αριθμητικά στοιχεία θα συνεχίσουν να ανακοινώνονται μέσω της ιστοσελίδας του «Ρόμπερτ Κοχ», διευκρίνισε ο Γερμανός λοιμωξιολόγος, ο οποίος χθες ανέφερε 1.284 νέα κρούσματα, περίπου 140.000 ασθενείς που έχουν θεραπευθεί, 166.100 κρούσματα στο σύνολο και 7.119 θανάτους από επιπλοκές του ιού. «Στην αρχή της κρίσης του κορωνοϊού ήταν σημαντικό να βάλουμε τα πράγματα σε σειρά, μέσω τακτικών δημόσιων ενημερώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments