Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: 229 νέοι νεκροί – Άνοιξαν οι παραλίες στη Βαρκελώνη

Ισπανία κορωνοϊός: 229 νέοι νεκροί – Άνοιξαν οι παραλίες στη Βαρκελώνη
Ισπανία κορωνοϊός: Στους 229 ανέρχονται οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα άνοιξαν για λίγο οι παραλίες στη Βαρκελώνη.

Ισπανία κορωνοϊός: Σταθερός παραμένει ο ρυθμός μείωσης των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στην Ισπανία με τα κρούσματα να αυξάνονται ελαφρά σήμερα. Ο αριθμός των νέων θυμάτων στη χώρα άγγιξε τους 229, σήμερα, Παρασκευή.

Το σύνολο των νεκρών στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου φτάνει τους 26.299 από 26.070 από χθες Πέμπτη.

Παράλληλα, μικρή αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του ιού. Συγκεκριμένα, τα κρούσματα στη χώρα άγγιξαν σήμερα τα 222. 857 από 221.447 στο σύνολό τους χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Πριν από λίγες ημέρες, το ισπανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 14 ημέρες. Η Ισπανία ανήκει στις πλέον πληγείσες περιοχές του πλανήτη και βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια λίστα των κρουσμάτων.

Άνοιξαν για λίγο οι παραλίες στη Βαρκελώνη:

Η Ισπανία προσπαθεί να περάσει στην κανονικότητα με την κυβέρνηση να ανοίγει για λίγες ώρες τις παραλίες στην Βαρκελώνη. Παράλληλα, θα αποφασίσουν σήμερα σε ποιες περιοχές θα ανοίξουν τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι χώροι λατρείας στην επόμενη φάση της σταδιακής εξόδου από το lockdown, αν και δεν αναμένονται ιδιαίτερες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Μαδρίτης και της Καταλονίας.

Σε μια ένδειξη επιστροφής στην κανονικότητα, οι παραλίες στη Βαρκελόνη άνοιξαν σήμερα για λίγες ώρες, από τις 06:00 έως τις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα), προκειμένου ο κόσμος να μπορέσει να κάνει μπάνιο και τζόκινγκ. «Αυτό είναι ελευθερία», δήλωσε, χαμογελώντας και φορώντας το μαγιό της, η κολυμβήτρια Μάρτα Τόρεντς. «Το να μπορώ να πάω στη θάλασσα και να κολυμπήσω – για μένα, αυτό είναι τέλειο».

Η κυβέρνηση θα αποφασίσει σήμερα ποιες περιοχές θα προχωρήσουν στη δεύτερη από τις τέσσερις φάσεις εξόδου. Η χώρα έχει στόχο να επιστρέψει στην κανονικότητα έως τα τέλη Ιουνίου. «Υπάρχουν δύο περιοχές που έχουν πληγεί πιο σοβαρά από την επιδημία -η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη– και είναι πιθανόν λογικό στις δύο αυτές περιοχές η έξοδος να γίνει με πιο αργό ρυθμό», δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το Πάμπλο Ιγκλέσιας, αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments