Ελλάδα

Ανακοίνωση σήμερα 10 Μαΐου – 6 νέα κρούσματα – 2.716 συνολικά – 151 νεκροί

Ανακοίνωση σήμερα 10 Μαΐου – 6 νέα κρούσματα – 2.716 συνολικά – 151 νεκροί
Ανακοίνωση σήμερα 10 Μαΐου: Κανένας νεκρός από κορωνοϊό δεν καταγράφηκε σήμερα στη χώρα μας σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων παραμένει στους 151. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 6 νέα κρούσματα.

Ανακοίνωση σήμερα 10 Μαΐου: Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας ανακοίνωσαν όπως κάθε απόγευμα οι αρμόδιες αρχές. Οι νοσούντες -όπως φαίνεται και στο παρακάτω infographic- που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 6, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.716, σύμφωνα και με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Επίσης, οι θάνατοι παραμένουν στους 151.

Σημειώνεται, πως από τη σημερινή ενημέρωση απουσίαζε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Τη θέση του λοιπόν πήρε ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου, το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξε κανένας νέος θάνατος, με το συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό να φτάνει τα 151 άτομα.

  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.710, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από αυτά, 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.364 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • Παράλληλα, 30 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι δέκα είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • Επίσης, 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 98.787 κλινικά δείγματα.

Στους 151 οι νεκροί στην Ελλάδα -Κατέληξε 69χρονος άνδρας στον «Ευαγγελισμό»:

Τελευταίο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας είναι ένα 69χρονος άνδρας. Αργά το βράδυ της Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή και έγινε ο 151ος θάνατος. Ο άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στη μονάδα εντατικής θεραπείας για τον Covid-19. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το νοσοκομείο, είχε υποκείμενο νόσημα και συγκεκριμένα λεμφωγενή λευχαιμία.

Τέλος η καθημερινή ενημέρωση από Τσιόδρα – Χαρδαλιά – Πως θα γίνεται στο εξής:

Αλλαγές έχουμε στην καθιερωμένη ενημέρωση του κ. Τσιόδρα και του κ. Χαρδαλιά, καθώς θα σταματά η καθημερινή ενημέρωση στις 18:00 από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας τους κορωνοϊού. Από την αρχή του ξεσπάσματος του κορωνοϊού στη χώρα μας, η καθημερινή ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, είχε γίνει καθημερινή συνήθεια των πολιτών.

Με τα νέα δεδομένα, πλέον, η καθημερινή ενημέρωση θα γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα και όποτε κριθεί φυσικά απαραίτητο, λόγω έκτακτων καταστάσεων. Επισημαίνεται ότι η ενημέρωση θα πραγματοποιείται και γραπτώς, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα τα Σαββατοκύριακα. Το επόμενο χρονικό διάστημα λοιπόν θα βλέπουμε τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments