Ελλάδα

Ηλιούπολη άρση μέτρων: Ένταση έξω από εκκλησία μεταξύ πιστών και διαδηλωτών

Ηλιούπολη άρση μέτρων: Ένταση έξω από εκκλησία μεταξύ πιστών και διαδηλωτών
Ηλιούπολη άρση μέτρων: Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν έξω από εκκλησία στην Ηλιούπολη σήμερα. Ανησυχητικές εικόνες με τον κόσμο να μην τηρεί τα μέτρα παρά τις συστάσεις.

Ηλιούπολη άρση μέτρων: Μετά την Κυψέλη και την Αγία Παρασκευή, εντάσεις υπήρξαν και στην Ηλιούπολη. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι στην εκκλησία του προφήτη Ηλία διαδηλωτές και πιστοί ήρθαν στα χέρια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για κτίσμα που υπάρχει γύρω από το εκκλησάκι και το οποίο είναι αυθαίρετο.

Δεκάδες άτομα βρέθηκαν το πρωί στο εκκλησάκι στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για το κτίσμα. Εκείνη την ώρα, όμως, στο σημείο τελούνταν υπαίθρια θεία λειτουργία, παρουσία πιστών, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας. Τα πνεύματα κάποια στιγμή οξύνθηκαν και οι δύο πλευρές ενεπλάκησαν. Οι αστυνομικοί έδωσαν τέλος στην ένταση και λίγη ώρα αργότερα οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο.

 Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το ilioupolinews:

 

Έτσι ξεκίνησε η ένταση:

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την απόφαση της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης που κάλεσε σε συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί της Κυριακής και σε «συμβολική Δράση, σχετικά με την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος – ναού. Στις 10:30 θα συναντηθούμε στην είσοδο του Υμηττού επί της οδού Μαραθωνομάχων, στην Ηλιούπολη Αττικής. Θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία και θα προχωρήσουμε σε Δράση διαμαρτυρίας και συμβολική καθαίρεση του παράνομου κτίσματος. Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και πλακάτ με το σύνθημά μας “Θέλουμε πίσω το δάσος μας και το παλιό παρεκκλήσι”», έλεγε η πρόσκληση.

Ο ιερέας κάλεσε σε «αντισυγκέντρωση» κι έτσι περίπου 150 πιστοί «κλείστηκαν» στο ναό, ενώ η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου στις 12:30. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του ιερέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments