Διεθνή

Ιταλία κροωνοϊός σήμερα: 165 νεκροί – 802 κρούσματα σε 24 ώρες

Ιταλία κροωνοϊός σήμερα: 165 νεκροί – 802 κρούσματα σε 24 ώρες
Ιταλία κροωνοϊός σήμερα: Στους 165 ανέρχονται οι νεκροί που καταγράφηκαν στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό από τις 9 Μαρτίου.

Ιταλία κροωνοϊός σήμερα: Περαιτέρω μείωση εμφάνισε ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία, με τα νέα κρούσματα να περιορίζονται σε κάτω από 1.000. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 802 νοσούντες, καθώς και 165 νέοι θάνατοι. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί είναι σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με το Σάββατο, όταν ανέρχονταν σε 1.083 κρούσματα και 194 νεκρούς.

Μάλιστα, ο σημερινός αριθμός των θανάτων είναι ο μικρότερος από τις 9 Μαρτίου, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει την ανάσχεση της πανδημίας.

Πλέον, ο μέχρι στιγμής απολογισμός ανέρχεται σε 30.560 νεκρούς και 219.070 κρούσματα, με τη γειτονική χώρα να κατέχει την 3η χειρότερη επίδοση παγκοσμίως. Στο μεταξύ, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένουν 1.027 ασθενείς, ενώ οι συνολικά ιαθέντες ανέρχονται σε 105.186. Μέχρι στιγμής, στην Ιταλία έχουν διενεργηθεί 1.676 κλινικοί έλεγχοι για κορονοϊό, σε σύνολο πληθυσμού 60 εκατομμυρίων.

Χάρη στα τελευταία αισιόδοξα στοιχεία από την εξέλιξη της πανδημίας, η ιταλική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στα πρώτα βήματα άρσης των έκτακτων μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, τα πάρκα και τα εργοστάσια έχουν ήδη «ανοίξει» τις πύλες του, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται οι take away παραγγελίες σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια. Περαιτέρω «χαλάρωση» αναμένεται από τις 18 Μαΐου.

Κόντε: Το καλοκαίρι θα πάμε διακοπές και με διαφορετικούς κανόνες

Στο δύσκολο θέμα των καλοκαιρινών διακοπών την εποχή του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο  Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera. «Το καλοκαίρι αυτό δεν θα μείνουμε στο μπαλκόνι μας και η ομορφιά της Ιταλίας δεν θα μπει σε καραντίνα. Θα μπορούμε να πάμε στη θάλασσα, στο βουνό, να χαρούμε τις πόλεις μας», δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός. Παράλληλα εύχεται οι Ιταλοί να κάνουν διακοπές στη χώρα τους, «έστω και αν αυτό θα γίνει με διαφορετικό τρόπο, με προσοχή και κανόνες».

Ο Κόντε τονίζει ότι «περιμένει την εξέλιξη του συνολικού επιδημιολογικού πλαισίου, για να καθοριστούν, στη συνέχεια, ο προγραμματισμός και ακριβείς ημερομηνίες της τουριστικής περιόδου». Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραδέχεται, βέβαια, ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι, με μεγάλη μείωση του ΑΕΠ της χώρας και επώδυνες οικονομικές συνέπειες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments