Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: 11.656 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες – Νέα αύξηση ρεκόρ, στα 221.344 τα συνολικά κρούσματα

Ρωσία κορωνοϊός: 11.656  νέα κρούσματα  μέσα σε 24 ώρες – Νέα αύξηση ρεκόρ, στα 221.344 τα συνολικά κρούσματα
Ρωσία κορωνοϊός: H χώρα ξεπέρασε σε καταγεγραμμένα κρούσματα την Ιταλία και τη Βρετανία και έρχεται τρίτη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία.

Ρωσία κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ σημείωσε η χώρα, έπειτα από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε  και εκείνον στην Ιταλία και στη Βρετανία για να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο, λίγες ώρες προτού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξετάσει το καθεστώς περιοριστικών μέτρων στη χώρα. Ειδικότερα, ο επίσημος αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού έφθασε τα 221.344.

Έτσι, η Ρωσία έχει τώρα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα από την Ιταλία ή τη Βρετανία και είναι τρίτη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες (πρώτη) και την Ισπανία (δεύτερη), καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 11.656 τις τελευταίες 24 ώρες. Παράλληλα σημειώνεται ότι περισσότερα από τα μισά κρούσματα και οι θάνατοι καταγράφηκαν στη Μόσχα, επίκεντρο της πανδημίας στη Ρωσία. Σήμερα αναφέρθηκαν 6.169 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο επίσημος συνολικός αριθμός να ανέλθει στα 115.909.

Το κέντρο απόκρισης της χώρας στον κορωνοϊό ανέφερε επίσης ότι σημειώθηκαν 94 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.009.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με  το Reuters, o Πούτιν θα προεδρεύσει μιας σύσκεψης αργότερα σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου, που είναι δημόσια αργία στη Ρωσία, για την αλλαγή ή όχι του καθεστώτος των μέτρων περιορισμού που τέθηκαν σε ισχύ στα τέλη Μαρτίου.

Παράλληλα δείτε στο παρακάτω βίντεο πως τα κρούσματα του φονικού ιού ξεπέρασαν τα 4,18 εκατομμύρια παγκοσμίως:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments