Ελλάδα

Κορωνοϊός δημοσκόπηση Alco: Οι πολίτες διαφωνούν με το άνοιγμα των σχολείων, τι λένε για Τσιόδρα και ΝΔ

Κορωνοϊός δημοσκόπηση Alco: Οι πολίτες διαφωνούν με το άνοιγμα των σχολείων, τι λένε για Τσιόδρα και ΝΔ
Κορωνοϊός δημοσκόπηση Alco: Οι πολίτες διαφωνούν με το συνολικό άνοιγμα των σχολείων, συμφωνούν για την Γ' Λυκείου, ενώ φαίνεται ότι πέφτει λίγο το ποσοστό δημοφιλίας του Σωτήρη Τσιόδρα. Τα ποσοστά των κομμάτων.

Κορωνοϊός δημοσκόπηση Alco: Η δημοσκόπηση της Alco για το OPEN έδειξε ότι 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν συνολικά τα σχολεία μετά από τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διεξήχθη από την Alco σε 1.000 άτομα από τις 5 έως τις 10 Μαΐου. Στην ερώτηση για το πως κρίνονται οι χειρισμοί της κυβέρνησης το 84% τους έκρινε επιτυχημένους, με το 15% να τους θεωρεί λίγο ή καθόλου επιτυχημένους.

Για το αν ανοίγουν σωστά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ή θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές εξετάσεις, το 60% θεωρεί ότι έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές, με το 29% να θεωρεί σωστή την απόφαση. Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Τι πιστεύουν για τα μέτρα ενίσχυσης

Όσο για τον ρυθμό άρσης των μέτρων το 60% πιστεύει ότι είναι αυτός που πρέπει, το 24% ότι η άρση έγινε πιο γρήγορα και 10% θεωρεί πως η άρση των μέτρων έγινε πιο αργά. Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή.

Τα ποσοστά για Μητσοτάκη, Χαρδαλιά και Τσιόδρα

Για τις επιδόσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κρίση του κορωνοϊού, το 75% είναι ικανοποιημένο από τον πρωθυπουργό έναντι 19% που δεν είναι. Η ικανοποίηση για τον Βασίλη Κικίλια φτάνει στο 67% και για τον Νίκο Χαρδαλιά στο 64%. Όσο για την καθημερινή ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, το 79% τη θεωρεί επαρκή και το 13% μη επαρκή. Το 37% είναι ικανοποιημένο με την αντιπολιτευτική στάση του Αλέξη Τσίπρα τον καιρό της πανδημίας και το 42% δεν είναι ικανοποιημένο.

Τα ποσοστά των κομμάτων

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 40%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 17,5 ποσοστιαίες μονάδες. Στο 5,9% βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ, στο 5,1% το ΚΚΕ, στο 3,8% η Ελληνική Λύση, στο 2,2% το ΜέΡΑ25. Στο 2,4% η Χρυσή Αυγή. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 37,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, το ΚΙΝΑΛ 5,5%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 2%.

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές

Το 87% λέει όχι σε πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 4% τις θεωρεί επιβεβλημένες. Αντίστοιχα το 67% εκτιμά πως δεν θα γίνουν και το 16% πως θα γίνουν. Το 49% εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% κανέναν και το 20% τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments