Πως Να

Πως να επαναφέρω αρχεία που διέγραψα στο κινητό

Πως να επαναφέρω αρχεία που διέγραψα στο κινητό
Πως να επαναφέρω αρχεία που διέγραψα στο κινητό: Με αυτούς τους τρόπους μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και αρχεία που έχουμε διαγράψει από το κινητό μας.

Πως να επαναφέρω αρχεία που διέγραψα στο κινητό: Θέλουμε δε θέλουμε το κινητό μας τη σήμερον ημέρα κρατάει πολύτιμα αρχεία για τη ζωή και την επικοινωνία μας, μεταξύ των οποίων επαφές, φωτογραφίες και έγγραφα της δουλειάς. Είναι λοιπόν μεγάλο το σοκ όταν συνειδητοποιούμε ότι διαγράψαμε κατά λάθος ένα από αυτά ή όταν συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να τα πάρουμε από τη συσκευή μας γιατί έχει σπάσει. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όταν προσθέτουμε αρχεία σε οποιαδήποτε μνήμη αποθήκευσης, είτε αυτή είναι ένα USB στικάκι, είτε η εσωτερική μνήμη της συσκευής μας, αυτά καταλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο χώρο. Αυτό που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι όμως, είναι ότι όταν τα διαγράφουμε, το μόνο που κάνει το λειτουργικό σύστημα είναι να μαρκάρει το χώρο που καταλάμβαναν ως διαθέσιμο. Τα αρχεία μας δηλαδή στην πραγματικότητα δεν έχουν διαγραφεί ακόμη, εκτός και αν ο χώρος που βρίσκονταν έχει ήδη καταληφθεί από νέα. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει να κάνουμε όταν αντιληφθούμε ότι διαγράψαμε κάτι κατά λάθος, είναι να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας!

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα προγράμματα υπολογιστή που μπορούν να ανακτήσουν τα δεδομένα μας, αρκεί αυτά να ήταν αποθηκευμένα στην κάρτα SD της συσκευής μας. Τα καλύτερα κατά τη γνώμη είναι ίσως το Recuva το οποίο είναι πιο απλό στη χρήση αλλά λιγότερο αξιόπιστο και το PhotoRec το οποίο λειτουργεί σε Windows, Mac αλλά και σε Linux και έτσι αναγνωρίζει και τα ext partition της κάρτας. Φυσικά κυκλοφορούν ένα σωρό άλλα προγράμματα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε είναι να αφαιρέσουμε την κάρτα SD από το κινητό μας και να τη βάλουμε στον υπολογιστή για να τη σκανάρει.

Τι κάνουμε όμως αν τα αρχεία μας ήταν στην εσωτερική μνήμη της συσκευής ή ακόμη χειρότερα, αν η οθόνη της έχει σπάσει και δεν μπορούμε να τα πάρουμε; Στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια από τις εξειδικευμένες εφαρμογές του Play Store, οι οποίες μάλλον δεν κάνουν και πολλά πράγματα όπως μας έχετε πει, αλλά και για τις δύο υπάρχουν και για αυτό σκοπό παρόμοια προγράμματα στον υπολογιστή.

Δύο από τα καλύτερα σε αυτό τον τομέα είναι το Dr. Fone for Android και το Kvisoft Data Recovery, τα οποία όμως απευθύνονται στον επαγγελματία επιδιορθωτή συσκευών καθώς έχουν μεγάλο κόστος αγοράς για τη μία φορά που θα το χρειαστούμε.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments