Διεθνή

Iσπανία κορωνοϊός: 594 νέα κρούσματα – Ο μικρότερος ημερήσιος απολογισμός περιστατικών

Iσπανία κορωνοϊός: 594 νέα κρούσματα – Ο μικρότερος ημερήσιος απολογισμός περιστατικών
Iσπανία κορωνοϊός: Η χώρα σημείωσε 594 νέα κρούσματα - ο μικρότερος ημερήσιος απολογισμός εδώ και δύο μήνες- ενώ ο αριθμός των θανάτων το τελευταίο 24ώρο ανέρχεται σε 176.

Iσπανία κορωνοϊός: Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση από τις ισπανικές αρχές, σήμερα η Ισπανία κατέγραψε το μικρότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων της νόσου τους τελευταίους δύο μήνες. Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές υπηρεσίες κατέγραψαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες 594 νέα κρούσματα, επί συνόλου 228.030, ενώ ο αριθμός των θανάτων των τελευταίου 24ώρου ανέρχεται σε 176, επί συνόλου 26.920.

Υπενθυμίζεται ότι ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τις 15 Μαΐου θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ισπανία από το εξωτερικό, στο πλαίσιο της μείωσης της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ισπανία, αφού το lockdown, που ήταν ένα από τα αυστηρότερα που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη, βοήθησε στην επιβράδυνση της πανδημίας. «Η ευνοϊκή εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας και η έναρξη της άρσης του lockdown απαιτούν ενίσχυση των μέτρων ελέγχου», εξηγεί η κυβέρνηση στην απόφασή της, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Παράλληλα, η πανδημία μετά το σαρωτικό της πέρασμα από την Ευρώπη καλπάζει και στην Αμερική, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και το Μεξικό να είναι για την ώρα οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον φονικό ιό. Στη Βραζιλία η χώρα πληρώνει την καθυστέρηση στα μέτρα, με τον Πρόεδρο Μπολσονάρο να αφήνει τη χώρα στο έλεος της. Με 11.519 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, ή με άλλα λόγια τον πιο βαρύ απολογισμό στη Λατινική Αμερική, η Βραζιλία έχει προ πολλού ξεπεράσει τον αριθμό των θυμάτων που καταγράφεται επισήμως στην Κίνα, τη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά ο κορωνοϊός στα τέλη του 2019. Τους 11.519 νεκρούς από κορωνοϊό έφτασε η Βραζιλία, η οποία μόλις χθες κατέγραψε ακόμα 396 θανάτους από τον ιό και 5.632 κρούσματα του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments