Ελλάδα

Πατέρας Τοπαλούδη: Έδωσε λουλούδια στην Εισαγγελέα – «Αυτό θα έκανε και η Ελένη»

Πατέρας Τοπαλούδη: Έδωσε λουλούδια στην Εισαγγελέα – «Αυτό θα έκανε και η Ελένη»
Πατέρας Τοπαλούδη: Λουλούδια στην Εισαγγελέα μετά τη συγκλονιστική αγόρευσή της έδωσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης. Υποστήριξε ότι το ίδιο θα έκανε και η Ελένη.

Πατέρας Τοπαλούδη: Σε μια συμβολική και συγκινητική κίνηση προχώρησε ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, όταν μετά την αγόρευση της εισαγγελέα σήμερα σηκώθηκε και της έδωσε λουλούδια. «Δικαίωση για τη μνήμη της κόρης μας όποια ποινή και αν επιβληθεί δεν θα υπάρξει γιατί εμείς θα ζούμε ισόβια με το κενό της Ελένης μέσα μας. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσους μας συμπαρίσταται», τόνισε ο πατέρας της φοιτήτριας που δολοφονήθηκε και βιάστηκε στη Ρόδο.

Ο κ. Τοπαλούδης για την κίνηση του να προσφέρει λουλούδια από τον κήπο του, μαζί με τη σύζυγο του, Κούλα στην εισαγγελέα μετά την αγόρευσή της σημείωσε ότι «ήταν μια κίνηση ανθρώπινη, και ήταν μια κίνηση που ίσως, κατά βάθος να αντιπροσώπευε και την ίδια την Ελένη, αν ήταν παρούσα η ίδια, που είναι βέβαια ψυχικά στην αίθουσα μαζί μας, θα την έκανε αν ήταν ζωντανή και η ίδια. Μας συγκίνησε με τα λόγια που είπε».

Συγκλόνισε η εισαγγελέας με τις αναφορές τις στην Ελένη

Με λόγια που συγκλονίζουν, η εισαγγελέας στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ξεκίνησε την αγόρευσή της για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ και οργή στην κοινή γνώμη όλης της χώρας. Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Αριστοτελία Δόγκα, παίρνοντας τον λόγο, διαβεβαίωσε ότι επιθυμία και πρόθεσή της είναι να βγει η αλήθεια και να επικρατήσει Δικαιοσύνη «και ας χαθεί ο κόσμος όλος», ενώ δεν παρέλειψε να παραδεχτεί ότι παρόλο που δεν τη γνώρισε ποτέ, η Ελένη «θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου». Απευθυνόμενη, δε, στους γονείς της άτυχης φοιτήτριας, εξέφρασε την πεποίθησή της, πως «το παιδί σας πήγε σαν πρόβατο στη σφαγή».

«Είπα στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μην ανησυχείτε. Εγώ ζω με αυτήν την κοπέλα. Εγώ παιδιά δεν έχω. Έχω όμως δικογραφίες με παιδιά… θέλω και εγώ να βγει η αλήθεια. Αυτό που απηχεί καλύτερα την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος…», είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε «ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την Εισαγγελέα της έδρας».

«Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη»

Όπως τόνισε η εισαγγελέας, η υπόθεση του φρικιαστικού βασανισμού, του βιασμού και του αποτρόπαιου θανάτου της 19χρονης, την συγκλόνισε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή και την παρακολουθούσε εκτενώς. «Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, κοιτώντας προς το εδώλιο.

Σχετικά με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση η εισαγγελέας είπε πως υπήρξαν πλημμέλειες της ανάκρισης, υπογραμμίζοντας ότι πιθανότατα «θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου». Η ίδια χαρακτήρισε ως «μεγάλη τύχη» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης την ανάληψη εξιχνίασης της δολοφονίας από το Λιμενικό Σώμα με επικεφαλής τον Θωμά Ζόβα -που κατέθεσε στο δικαστήριο- αν και όπως είπε η εισαγγελέας υπήρξαν προσπάθειες, ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. «Δεν θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του», είπε στη συνέχεια. Απαντώντας στους ισχυρισμούς της υπεράσπισης, η κ. Δόγκα τόνισε με νόημα πως σε όλη τη διάρκεια της δίκης τηρήθηκαν τα δικαιώματα των δύο κατηγορουμένων, «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments