Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: Κλειστά τα σύνορα μέχρι τον Ιούλιο

Ισπανία κορωνοϊός: Κλειστά τα σύνορα μέχρι τον Ιούλιο
Ισπανία κορωνοϊός: Η χώρα έχει αποφασίσει καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ξένους ταξιδιώτες, ενώ θα κρατήσει τα σύνορα της κλειστά σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τυχόν δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού.

Ισπανία κορωνοϊός: Σύμφωνα με πηγές του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι αρμόδιες αρχές σχεδιάζουν  να κρατήσουν τα σύνορα της χώρας κλειστά για τους περισσότερους ταξιδιώτες από το εξωτερικό μέχρι τον Ιούλιο, όπως μεταδίδει το Reuters, στο πλαίσιο αποφυγής της εμφάνισης δεύτερου κύματος κρουσμάτων από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ειδικότερα, τα  χερσαία σύνορα με την Γαλλία και την Πορτογαλία είναι κλειστά από τα μέσα Μαρτίου που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα, εξαιτίας της πανδημίας, γεγονός που σχεδόν έχει ακινητοποιήσει την οικονομία και έχει πλήξει σφοδρά τον τουρισμό.

Υπό έλεγχο η πανδημία

Η Ισπανία έχει αρχίσει να χαλαρώνει το lockdown για τους κατοίκους της καθώς φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο η πανδημία και έχει αποφασίσει να επιβάλλει καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ξένους ταξιδιώτες, ουσιαστικά κλείνοντας τα σύνορα από αέρος και θαλάσσης, για να αποφύγει την εισαγωγή του ιού από τρίτες χώρες. Το μέτρο της καραντίνας αναμένεται να λήξει στις 24 Μαϊου, όταν θα λήξει και η κατάσταση συναγερμού, αλλά με πιθανότητα παράτασης και των δύο. Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί στα ταξίδια είναι πιθανόν να παραμείνουν σε ισχύ πολύ μετά τις 24 Μαΐου ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικός είναι ο τομέας του τουρισμού για την ισπανική οικονομία, είπαν οι πηγές στο Reuters.

“Όταν φθάσουμε στη νέα κανονικότητα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σύνορα με τις χώρες του Σένγκεν, μιλάμε για άνοιγμα προς αυτές τις χώρες στις αρχές Ιουλίου”, είπε μια από τις πηγές. Ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών από τον φονικό ιό στην Ισπανία αυξήθηκε λίγο από χθες (184 νεκροί από 176) όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Πάντως από την νόσο έχουν χάσει στην τη ζωή τους 27.104 άνθρωποι, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα ελάχιστα, από τα 228.030 που ήταν χθες σε 228.691.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments