Διεθνή

Κορωνοϊός μετάδοση: Αποκαλυπτικό πείραμα για το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο ιός

Κορωνοϊός μετάδοση: Αποκαλυπτικό πείραμα για το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο ιός
Κορωνοϊός μετάδοση: Ένα αποκαλυπτικό πείραμα για το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο ιός έγινε στην Ιαπωνία. Ένα άτομο μπορεί να κολλήσει πάρα πολλούς άλλους.

Κορωνοϊός μετάδοση: Ένα πείραμα στην Ιαπωνία αποδεικνύει με ανησυχητικό τρόπο πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός. Για αυτό όλοι χρειάζεται να κρατάμε αποστάσεις, να πλένουμε τα χέρια μας και να φοράμε μάσκες, όπου αυτό χρειάζεται. Το πείραμα έγινε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας, NHK, σε συνεργασία με Ιάπωνες επιδημιολόγους για να αποδείξουν πόσο γρήγορα ο κορωνοϊός κι άλλοι ιοί μπορούν να εξαπλωθούν στον μπουφέ ενός κρουαζιερόπλοιου ή σε ένα εστιατόριο.

Αν δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας φυσικά. Γιατί το πείραμα είχε δύο σενάρια. Το πείραμα δεν ήταν κάτι εξεζητημένο, αλλά κάτι πολύ απλό: τι γίνεται αν ένας μολυσμένος ασθενής βρίσκεται στον μπουφέ ενός κρουαζιερόπλοιου. Συμμετείχαν 10 άτομα. Το ένα χαρακτηρίστηκε «μολυσμένο» και στην παλάμη του, του έβαλαν ένα αόρατο υγρό που μπορούσε κανείς να το δει μόνο με «black light». Το πείραμα ξεκίνησε. Οι 10 συμμετέχοντες, ανάμεσά τους και ο άνθρωπος με το ειδικό υγρό στα χέρια του, άρχισαν να σερβίρονται από τον μπουφέ, σαν να ήταν όλα φυσιολογικά. Όλοι τους μπορούσαν να πάρουν ό,τι θέλουν από τον μπουφέ για 30 λεπτά.

Όταν ο χρόνος πέρασε, το δωμάτιο φωτίστηκε με ειδικό φως. Και τότε αποκαλύφθηκαν όλα. Σημάδια από το αόρατο υγρό βρίσκονταν παντού: στα χέρια, στα πρόσωπα, στα ρούχα των συμμετεχόντων, στις κουτάλες που χρησιμοποιήθηκαν για να βάλουν φαγητό, στα τραπέζια, τα πιάτα, τα ποτήρια, σε κινητά, σε χαρτιά. Κυριολεκτικά παντού! Υπήρχε όμως κι ένα δεύτερο σενάριο στο πείραμα: στήθηκε ξανά ένας μπουφές, αλλά αυτή τη φορά τηρήθηκαν τα μέτρα που έπρεπε. Τα πιάτα ήταν ξεχωριστά, οι λαβίδες αλλάζονταν συχνά και οι συμμετέχοντες καλούνταν να πλέον τα χέρια τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεύμα τους. Σε αυτό το σενάριο, η μπογιά που είχε χρησιμοποιηθεί ως… κορωνοϊός δεν βρέθηκε σε κανέναν από τους συμμετέχοντες! Πραγματικά, εντυπωσιακή η διαφορά.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments