Οικονομία

Νίκος Παπαθανάσης για καταστήματα εστίασης: Απίθανο να ανοίξει η εστίαση πριν από την 1η Ιουνίου

Νίκος Παπαθανάσης για καταστήματα εστίασης: Απίθανο να ανοίξει η εστίαση πριν από την 1η Ιουνίου
Νίκος Παπαθανάσης για καταστήματα εστίασης: Τις επόμενες μέρες θα συμφωνηθούν και θα ανακοινωθούν νέοι κανόνες λειτουργίας - Η εστίαση δεν μπορεί να λειτουργήσει με αποστάσεις 3 μέτρων, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Νίκος Παπαθανάσης για καταστήματα εστίασης: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα” αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των τελευταίων ημερών, αυτό της εστίασης. Συγκεκριμένα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης είναι απίθανο να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου τα καταστήματα εστίασης καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν προηγουμένως τα στοιχεία από τα πρώτα βήματα της άρσης των μέτρων, τα οποία εμφανίζονται περίπου 10 μέρες μετά από κάθε βήμα.

Ακόμη, ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε ότι η κίνηση στην αγορά είναι ικανοποιητική, ενώ σε ερώτηση για τις τιμές και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, είπε ότι καθημερινά διενεργούνται περίπου 500 έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα. Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα, επανέλαβε ότι η επαναλειτουργία τους είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου και σε κάθε περίπτωση αποκλείεται να λειτουργήσουν πριν από τις 25 Μαΐου.  Παράλληλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να πειθαρχούμε στους κανόνες, είπε ότι η εστίαση δεν μπορεί να λειτουργήσει με αποστάσεις 3 μέτρων και γι’ αυτό τις επόμενες μέρες θα συμφωνηθούν και θα ανακοινωθούν νέοι κανόνες λειτουργίας.

 Yπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες του δηλώσεις ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε εκτενώς στο άνοιγμα των καταστημάτων και στο πως αυτά θα πρέπει να λειτουργούν προκειμένου να υποδέχονται τους καταναλωτές. Ιδιαίτερα στάθηκε μάλιστα στα καταστήματα που δεν έχουν υπαίθριους χώρους, τα οποία είναι σε πιο δύσκολη θέση καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη. Ο υφυπουργός ανέφερε πως θα υπάρξει μέριμνα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί συγκεκριμένος χώρος στο εσωτερικό, εφ’ όσον τα καταστήματα μπορούν να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα. «Κάποια καταστήματα που έχουν ανοίγματα με παράθυρα ή πόρτες που ανοίγουν τελείως, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο, σε πολλαπλάσιο του βάθους, χωρίς κλιματιστικά και θα υπάρξει μέριμνα να τους δοθεί και υπαίθριος χώρος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments