Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: Την Παρασκευή η απόφαση – Τι απαντά η εισαγγελέας στις κριτικές

Δίκη Τοπαλούδη: Την Παρασκευή η απόφαση – Τι απαντά η εισαγγελέας στις κριτικές
Δίκη Τοπαλούδη: Αύριο Παρασκευή 15 Μαΐου θα βγει η απόφαση του Δικαστηρίου για τους δύο κατηγορούμενους στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Τι απαντά η εισαγγελέας στις κριτικές για την αγόρευσή της.

Δίκη Τοπαλούδη: Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να εκδοθεί η κρίση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την δολοφονία και τον βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Αργά σήμερα Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε και η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτελία Δόγκα. Η ίδια θέλησε να απαντήσει στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρη Βερβεσού, ενώ νωρίτερα είχε κάνει λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού».

«Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας τονίζοντας στην δευτερολογία της ότι σέβεται το δικηγορικό λειτούργημα. Σε διακοπή της δίκης για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη προχώρησε νωρίτερα μέσα στην ημέρα η πρόεδρος της έδρας του δικαστηρίου, μετά την παρέμβαση του συμβούλου του ΔΣΑ, Γιώργου Κλεφτοδήμου. Σε συνέχεια της διαμαρτυρίας του ΔΣΑ, ο οποίος με έγγραφό του ζήτησε την πειθαρχική δίωξη της εισαγγελέως για όσα είπε στην αγόρευσή της, ο κ. Κλεφτοδήμος ζήτησε τον λόγο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί -όπως υποστήριξε- εκ μέρους όλων των δικηγόρων για τις αποστροφές της εισαγγελέως σε βάρος των συνηγόρων υπεράσπισης.

Διακοπή και ένταση

Ο σύμβουλος του ΔΣΑ προσήλθε στο δικαστήριο την ώρα που ολοκληρώνονταν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Είχε ανά χείρας την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού και εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό των δικηγόρων για τα λεγόμενα της Αριστοτελίας Δόγκα σε βάρος των συνηγόρων, οι οποίες όπως είπε «ευθέως και συλλήβδην προσβάλλουν όλους τους δικηγόρους». Η πρόεδρος του δικαστηρίου, ζήτησε από τον σύμβουλο να μην συνεχίσει, λέγοντας: «Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας δεν είναι εδώ ο τόπος».

Γ. Κεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως.

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Στη συνέχεια σημειώθηκε ένταση στο ακροατήριο όπου κάποιοι παρευρισκόμενοι διαμαρτυρήθηκαν, όπως και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για την παρουσία και τις διαμαρτυρίες του κ. Κλεφτοδήμου. Η ένταση κορυφώθηκε με την πρόεδρο να διακόπτει τη διαδικασία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η δήλωση Σκέρτσου

Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή», αναφέρει σε δήλωσή του ο Άκης Σκέρτσος, για την εισαγγελέα στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, σχετικά με αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αφού εκφράζει τη λύπη του που η εν λόγω ανάρτηση παρερμηνεύθηκε, επαναλαμβάνει την ευχή του «οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Η δήλωση του κ. Άκη Σκέρτσου έχει ως εξής: «Μια ανάρτηση που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ασύμμετρες -κατά την άποψή μου- αντιδράσεις ως δήθεν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Θέλω να διευκρινίσω ότι εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης.

Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω την ευχή μου οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments