Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 157 οι νεκροί στη χώρα μας – Κατέληξε 89χρονος στο ΝΙΜΤΣ

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 157 οι νεκροί στη χώρα μας – Κατέληξε 89χρονος στο ΝΙΜΤΣ
Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται η λίστα των νεκρών του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς το απόγευμα της Πέμπτης έφυγε από τη ζωή ένας 89χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ένας 89χρονος άνδρας άφησε απόψε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Είχε διακομιστεί εκεί στις 6 Μαΐου από το νοσοκομείο 401.

Νωρίτερα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ανακοινώθηκαν 10 νέα κρούσματα ενώ συνολικά η χώρα μετρά πλέον 2.770 νοσούντες. Επίσης, οι θάνατοι αυξήθηκαν στους 156 (πλέον 157) καθώς ένας συμπολίτης μας έφυγε από τη ζωή έχοντας νικηθεί από τον φονικό ιό. Ο 62χρονος, που είχε υποκείμενο νόσημα, δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τετάρτης. Νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνονται 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.770, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 610 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών.

  • 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 96% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 156. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 116.233 κλινικά δείγματα».

Αρνητικά 105 τεστ στο Ελπίς:

Τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Ελπίς βρέθηκαν χθες θετικοί στον κορωνοϊό, έπειτα από κλινικές εξετάσεις στις οποίες και υπεβλήθησαν, με αποτέλεσμα η κλινική στην οποία εργάζονταν, καθώς και 25 γιατροί και νοσηλευτές να μπουν σε καραντίνα. Παρ’ όλα αυτά τα τεστ που διενεργήθηκαν, 105 στο σύνολο από τα οποία τα 90 αφορούσαν υγειονομικούς και 15 νοσηλευόμενους, βγήκαν αρνητικά κατά τη διάρκεια ιχνηλάτησης των επαφών που είχαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Παράλληλα, έγινε και απολύμανση στην Καρδιολογική και Παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου.

Επισημαίνεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες πριν μια εβδομάδα εισήχθη ασθενής ύποπτο κρούσμα στη β παθολογική κλινική του νοσοκομείου οπού του έγινε τεστ και βγήκε αρνητικό και αμέσως μετά μεταφέρθηκε στη β χειρουργική όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά, ενώ έπειτα από τρεις ημέρες εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού και του έγινε και δεύτερο τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments