Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: Στο ιατρείο η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας

Δίκη Τοπαλούδη: Στο ιατρείο η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας
Δίκη Τοπαλούδη: Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη όταν ακούστηκε από τον συνήγορο του Ροδίτη κατηγορούμενου ότι ζητά την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας για τον πελάτη του. Η μητέρα της Ελένης πήγε στο ιατρείο.

Δίκη Τοπαλούδη: Στο ιατρείο οδηγήθηκε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μετά το ξέσπασμά της στη δίκη της αδικοχαμένης κόρης της. Η κ. Κούλα ήταν εμφανώς ταραγμένη στο άκουσμα του αιτήματος για ελαφρυντικά λόγω «μετεφηβικής ηλικίας» από τους δικηγόρους των δυο κατηγορουμένων. «Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου. Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου». Η μητέρα αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και με το ακροατήριο να την χειροκροτεί. Έξω από το δικαστήριο έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος που φωνάζει συνθήματα στη μνήμη της αδικοχαμένης φοιτήτριας και ζητά την ισόβια καταδίκη των κατηγορούμενων.

Αναμένεται η απόφαση

Η μητέρα της Ελένης βγήκε υποβασταζόμενη από την αίθουσα του δικαστηρίου, διότι δεν αισθανόταν καλά καθώς ήταν κλονισμένη ψυχολογικά και εμφανώς ταραγμένη. Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών. Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, όπως εκφωνήθηκε από την πρόεδρο του έχει ως εξής: «Το δικαστήριο σας κηρύσσει ενόχους ομόφωνα ως κατηγορείστε για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού».

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει τη ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του. Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους, η οποία συνεπάγεται για αυτούς -σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά- ισόβια κάθειρξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας, μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα, χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου.

Τι έγινε χθες

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ημέρα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε και η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτελία Δόγκα. Η ίδια θέλησε να απαντήσει στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρη Βερβεσού, ενώ νωρίτερα είχε κάνει λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού». «Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες;

Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας τονίζοντας στην δευτερολογία της ότι σέβεται το δικηγορικό λειτούργημα. Σε διακοπή της δίκης για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη προχώρησε νωρίτερα μέσα στην ημέρα η πρόεδρος της έδρας του δικαστηρίου, μετά την παρέμβαση του συμβούλου του ΔΣΑ, Γιώργου Κλεφτοδήμου. Σε συνέχεια της διαμαρτυρίας του ΔΣΑ, ο οποίος με έγγραφό του ζήτησε την πειθαρχική δίωξη της εισαγγελέως για όσα είπε στην αγόρευσή της, ο κ. Κλεφτοδήμος ζήτησε τον λόγο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί -όπως υποστήριξε- εκ μέρους όλων των δικηγόρων για τις αποστροφές της εισαγγελέως σε βάρος των συνηγόρων υπεράσπισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments