Πως Να

Πως να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας

Πως να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας
Δείτε το σωστό τρόπο να απομακρύνετε τα σκουπιδάκια από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή ή του λαπτοπ σας, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς το πληκτρολόγιο αποτελεί σημαντική εστία μικροβίων.

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας δεν είναι τόσο “αθώο” όσο νομίζουμε. Αποτελεί γενική παραδοχή  ότι ενδιάμεσα στα πλήκτρα κρύβεται μια πληθώρα βακτηρίων και μικροβίων με τα οποία ερχόμαστε σε άμεση επαφή καθημερινά λόγω και της συνεχής χρήσης που κάνουμε στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας. Για το λόγο αυτό και μιας που ο κορωνοιός βρίσκεται απειλητικά δίπλα μας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να καθαρίζουμε και μάλιστα σωστά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή ή του λάπτοπ μας.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσουμε το πληκτρολόγιο μας, είναι με τη χρήση ενός πανιού. Αρχικά σιγουρευτείτε πως ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής ή το laptop σας δεν είναι συνδεδεμένα με ρεύμα, και έπειτα με τη βοήθεια ενός ειδικού τζελ ή καθαριστικού για υπολογιστές, το οποίο μπορείτε εύκολα να βρείτε σε καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη, καθαρίστε πολύ σχολαστικά ένα – ένα τα πλήκτρα. Παράλληλα ένας ευνόητος και εύκολος τρόπος που όλοι έχουμε σκεφτεί και μάλιστα αποδίδει είναι να αναποδογυρίσετε και να τινάξετε καλά το πληκτρολόγιο για να διώξετε τυχόν σκόνη και σκουπιδάκια από το πληκτρολόγιο.

Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήστε μια συσκευή πεπιεσμένου αέρα (διατίθεται στα καταστήματα φωτογραφικών ειδών και υπολογιστών), για να φυσήξετε τη σκόνη και τα σκουπιδάκια από την επιφάνεια και ανάμεσα από τα πλήκτρα. Άλλος ένας τρόπος θα ήτα να καθαρίσετε τα πλήκτρα με  με μια βούρτσα ξεσκονίσματος ή με την ηλεκτρική σκούπα. Προσοχή εάν προτιμήσετε τη λύση της ηλεκτρικής σκούπας μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε το εξάρτημα με βουρτσάκι καθαρίσματος. Τέλος, μπορείτε να βρέξτε ελαφρώς με ήπιο σαπούνι και νερό ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι ή μια μπατονέτα και σκουπίστε απαλά την επιφάνεια του πληκτρολογίου και τα πλήκτρα, προσέχοντας να μην στάξει νερό μέσα στο πληκτρολόγιο γιατί κ συσκευή θα καταστραφεί.

Δείτε ένα βίντεο για το πώς μπορείτε να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο με απλό τρόπο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments