Διεθνή

Μεξικό κορωνοϊός: 257 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων

Μεξικό κορωνοϊός: 257 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων
Μεξικό κορωνοϊός: Σαρώνει η πανδημία στη χώρα με τον αριθμό των θυμάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανεβαίνει δραματικά γονατίζοντας το εθνικό σύστημα Υγείας.

Μεξικό κορωνοϊός: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 257 επιπλέον θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 2.409 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό μέσα σε μια ημέρα που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα αφότου ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη μεξικανική επικράτεια.

Χιλιάδες θύματα στη Βραζιλία

Το δράμα συνεχίζεται στη Βραζιλία, καθώς η χώρα δοκιμάζεται με τον χειρότερο τρόπο στην πανδημία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 844 νέοι θάνατοι και επιβεβαιώθηκαν 13.944 νέα κρούσματα. Μετά τον τελευταίο απολογισμό, το σύνολο των θυμάτων στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανέρχεται σε 13.933 επί συνόλου 202.918 κρουσμάτων.

Η χώρα βρίσκεται στην έκτη θέση παγκοσμίως σε κρούσματα και θανάτους, ενώ ο απολογισμός της το τελευταίο 24ωρο είναι ο δεύτερος χειρότερος πίσω από αυτόν των ΗΠΑ και στις δύο περιπτώσεις.

Κυβερνήτες και δήμαρχοι απ’ άκρου σ’ άκρο της Βραζιλίας παίρνουν μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού προς μεγάλη απογοήτευση του προέδρου. Ο Μπολσονάρου προτρέπει καθημερινά τους Βραζιλιάνους να γυρίσουν στη δουλειά, την ώρα που η δημοτικότητά του πέφτει. Ο απολογισμός της πανδημίας στη Βραζιλία κατά επίσημα στοιχεία χθες Πέμπτη άγγιζε τους 14.000 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 203.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments