Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Προτείνει τέσσερα αναγκαία μέτρα για την τηλεργασία

Έφη Αχτσιόγλου: Προτείνει τέσσερα αναγκαία μέτρα για την τηλεργασία
Έφη Αχτσιόγλου: Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου προτείνει τέσσερα αναγκαία μέτρα για την τηλεργασία, με δήλωσή της.

Έφη Αχτσιόγλου: Σε δήλωση για την τηλεργασία που έχει αυξηθεί κατά πολύ στην περίοδο του κορωνοϊού προχώρησε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. Συγκεκριμένα, προτείνει τέσσερα αναγκαία μέτρα.

Η πρώην υπουργός Εργασίας στη δήλωσή της αναφέρει: «Τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας πολλοί εργαζόμενοι τέθηκαν σε καθεστώς τηλεργασίας. Το καθεστώς αυτό για μεγάλο μέρος των εργαζομένων θα συνεχιστεί και ενδεχομένως να μονιμοποιηθεί.

Για την ύπαρξη ενός τέτοιου πλαισίου είναι αναγκαία τα εξής μέτρα:

– Άμεση εφαρμογή του θεσπισμένου επιδόματος τηλεργασίας για την κάλυψη των εξόδων του εργαζόμενου για την εργασία από το σπίτι.

– Δικαίωμα στην αποσύνδεση. Καμία υποχρέωση του εργαζόμενου να απαντά σε εταιρικά email εκτός του χρόνου εργασίας του.

– Κάθε ώρα δουλειάς από το σπίτι αναγνωρίζεται και αμείβεται. Υποχρέωση ηλεκτρονικής καταγραφής στο Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ” του χρόνου εργασίας και πρόσβαση του ΣΕΠΕ στα δεδομένα αυτά για έλεγχο.

– Μόνο εάν είναι αιτιολογημένη από τις ανάγκες της εργασίας χρήση της κάμερας (webcam)».

Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμα μια παρέμβαση σήμερα για την εργασία, συγκεκριμένα στο Δημόσιο περί δημοσιευμάτων για μειώσεις μισθών. Το υπουργείο Οικονομικών με μια σύντομη ανακοίνωση του απάντησε στην τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεριμένα, το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Ουδέποτε το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο. Ούτε σχεδιάζει. Αυτά είναι «ευσεβείς πόθοι» της Αντιπολίτευσης».

Τι είχε δηλώσει ο Αλέξης Χαρίτσης

Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και των «Νέων». Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Χαρίτσης υποστηρίζει ότι τα δημοσιεύματα «δείχνουν πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξακολουθεί να είναι προσκολλημένη στις αποτυχημένες συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος».

Ο κ. Χαρίτσης προσθέτει ακόμα ότι: «Αντί να σταματήσει την επιδότηση της αναστολής συμβάσεων και των μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να εφαρμόσει την ίδια καταστροφική πολιτική και στο Δημόσιο. Πρόκειται για σχέδιο βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ περί εσωτερικής υποτίμησης. Θα οδηγήσει στη μείωση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης όλων των μισθωτών και, κατά συνέπεια, στην κατάρρευση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Όλα αυτά, προφανώς, θα έχουν συνέπεια την είσοδο της οικονομίας σε ένα νέο σπιράλ ύφεσης, το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments