Αθλητισμός

Superleague: Σέντρα στις 6 και 7 Ιουνίου η πρόταση – Η απόφαση στην κυβέρνηση

Superleague: Σέντρα στις 6 και 7 Ιουνίου η πρόταση – Η απόφαση στην κυβέρνηση
Superleague: Σέντρα στις 6-7 Ιουνίου είναι η πρόταση της Λίγκας για την επανέναρξη των αγώνων. Η τελική απόφαση στην κυβέρνηση.

Superleague: Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του στη δράση είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σέντρα στις 6 και 7 Ιουνίου πρότεινε ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, κάτι που τελικά εγκρίθηκε ομόφωνα. Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ομάδων της Super League το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαΐου ο κ. Λυσάνδρου κατέθεσε πρόταση για σέντρα στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, το διήμερο 6-7 Ιουνίου.

Την πρόταση στήριξε από την αρχή ο Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης που ισχυρίστηκε ότι… «Έχουμε πάρει αναλυτικές οδηγίες από τους καθ’ ύλην αρμοδίους. Το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουμε (στις 6-7 Ιουνίου)». Σε κάθε περίπτωση πάντως τον τελευταίο λόγο έχει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές για να δώσουν την τελική έγκριση. Αν πάντως η κυβέρνηση ανάψει «πράσινο φως» για την επανέναρξη, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα διαρκέσουν περίπου 40 ημέρες καθώς στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν ως τις 19 Ιουλίου.

Ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος έγινε με την άρση των περιορισμών στις προπονήσεις των ομάδων, καθώς από σήμερα Δευτέρα 18/5 επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις στη Super League. Εν τω μεταξύ, νέα αναπληρώτρια πρόεδρος της Superleague είναι η Κάτια Κοξένογλου, που εκπροσωπεί τον Ατρόμητο. Η ίδια ήταν η μοναδική υποψήφια για τη θέση του παραιτηθέντος, Χρήστου Δάρα, με όλες τις ομάδες πάντως να τη στηρίζουν και να εκλέγεται ομόφωνα. Στην τηλεδιάσκεψη έδωσαν το «παρών» οι Λυσάνδρου, Καρυπίδης, Γ. Μποροβήλος, Κοξένογλου, Λούτσος, Πιαλόγλου, Στράτος, Αγραφιώτης, Μπουτσικάρης, Πουρσανίδης, Κωστούλας, Δάρρας, Γκαγκάτσης, Τσικνής, Αντωνίου και Κούγιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 1

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, η εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ. κ. Κάτια Κοξένογλου εξελέγη ομόφωνα στη θέση της αναπλ. προέδρου του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής. Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, για τις θέσεις 7-14, επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία.

Ομόφωνα προτείνεται ως ημερομηνία έναρξης των Play Off και των Play Out της Super League το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και θα αποσταλεί σχετικό αίτημα προς έγκριση από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή της Super League στο World Leagues Forum. Η συζήτηση επί των χορηγικών παροχών θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Super League».

Έδειξε τον δρόμο η Bundesliga

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα που ξεκίνησε μετά τη διακοπή λόγω κορωνοϊού ήταν η Bundesliga το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ο «συνήθης ύποπτος» Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε το πρώτο γκολ στην επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο Νορβηγός φορ σκόραρε στο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ απέναντι στη Σάλκε αφού παρά την απραξία κατά τη διάρκεια της καραντίνας αυτός παραμένει «καυτός».

Δείτε βίντεο για την έναρξη των προπονήσεων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments