Τεχνολογία

Έτσι θα βρείτε το κινητό σας όταν το ψάχνετε ενώ είναι στο αθόρυβο

Έτσι θα βρείτε το κινητό σας όταν το ψάχνετε ενώ είναι στο αθόρυβο
Υπάρχει λύση για το πρόβλημα που έμοιαζε άλυτο για πολλά χρόνια.

Συμβαίνει συχνά να μη θυμόμαστε που έχουμε αφήσει το κινητό μας μέσα στο σπίτι. Σίγουρα είναι ενοχλητικό όταν συμβαίνει, αλλά δύσκολα θα συναντήσεις άνθρωπο που δεν το έχει πάθει έστω και μια φορά. Η πρώτη μας σκέψη είναι να καλέσουμε το κινητό μας και με τη βοήθεια του ήχου κλήσης να καταφέρουμε να το εντοπίσουμε εντός του σπιτιού.

Ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν το κινητό είναι στο αθόρυβο.Αρκετός κόσμος έχει μόνιμα στο mute τον ήχο ή μπορεί να έχει ξεχαστεί χωρίς να το καταλάβουμε. Τότε αντιμετωπίζουμε πρόβλημα γιατί όσο και αν καλούμε δεν θα ακούσουμε κάποιον ήχο. Ειδικότερα αν η συσκευή βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο οπότε είναι σχεδόν απίθανο να ακούσουμε τον ήχο της δόνησης.

Η τεχνολογία δίνει τη λύση

Στην εποχή μας κάτι τέτοια προβλήματα δύσκολα μένουν άλυτα. Συγκεκριμένα υπάρχει μια εφαρμογή που θα απαλλάξει τον χρήστη από αυτό το πρόβλημα. Για όσους έχουν συσκευή Android, τότε υπάρχει το Google Device Manager. Η διαδικασία: Μπαίνεις σε αυτή την εφαρμογή από άλλη συσκευή, όπως τον σταθερό υπολογιστή, το laptop ή το tablet σου. Στέλνοντας ένα σήμα στο κινητό, παρακάμπτει την αθόρυβη λειτουργία και το κινητό αρχίζει να χτυπά κανονικά. Συγκεκριμένα συνδέεις στον λογαριασμό Gmail σου από το android.com/devicemanager και επιλέγεις την επιθυμητή δράση (Ring), ρυθμίζοντάς το στη μεγαλύτερη μάλιστα ένταση χτύπου.

Κάτι ανάλογο υπάρχει και για τους χρήστες iPhone. Μπαίνεις στο iCloud από άλλη συσκευή iOS και επιλέγεις τη λειτουργία «Find My Phone», ρυθμίζοντας και τι ήχο θα παίξει το κινητό σου για να το βρεις. Χτυπάει τόσο δυνατά που αποκλείεται να μην το εντοπίσεις. Κάτι ακόμη που μπορείς να κάνεις από οποιαδήποτε συσκευή είναι να προσπαθήσεις να το βρεις μέσω της μουσικής, ακούγοντάς τη μέσα από ένα ηχείο. Ουσιαστικά τα παράσιτα που δημιουργούνται λόγω της ακτινοβολίας, θα σε βοηθήσουν να βρεις τη χαμένη σου συσκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments