Διεθνή

Κορωνοϊός: Πολύ άσχημη εξέλιξη για τον Δρ. Ιωαννίδη

Κορωνοϊός: Πολύ άσχημη εξέλιξη για τον Δρ. Ιωαννίδη
Κορωνοϊός: Ο Έλληνας επιστήμονας δέχεται μεγάλη αμφισβήτηση για την έρευνά του.

Κορωνοϊός: Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ με επικεφαλής τον Έλληνα Δρ Ιωάννη Ιωαννίδη έχει φέρει σε αντιπαράθεση, επιστήμονες και επιχειρηματίες όταν το Buzzfeed αποκάλυψε πως η έρευνά αυτή χρηματοδοτήθηκε κατά ένα μέρος από τον επιχειρηματία Ντέβιντ Νίλμαν ο οποίος μεταξύ άλλων επιχειρήσεων είναι και ιδιοκτήτης των JetBlue Airways.

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα ο Δρ. Ιωαννίδης σε συνεργασία με τους συναδέλφους του καθηγητές της σχολής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Τζέι Μπατατσάρια και Έραν Μπεντάβιντ υπέγραψαν την έρευνα η οποία αποφαίνεται ότι ο κορωνοϊός δεν είναι και τόσο επικίνδυνος όσο έχει διαπιστωθεί.

«Η πλειονότητα του πληθυσμού διατρέχει ελάχιστο κίνδυνο, όσο κινδυνεύετε να σκοτωθείτε ενώ οδηγείτε από το σπίτι στη δουλειά και ξανά πίσω», ανέφερε ο Δρ. Ιωαννίδης στο Fox. Ωστόσο, μια ανώνυμη αναφορά στο αρμόδιο τμήμα του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ κάνει λόγο για σύγκρουση συμφερόντων, από τη στιγμή που ο επιχειρηματίας Νίλμαν έδωσε χρήματα για την συγκεκριμένη μελέτη. «Είναι αναπόφευκτος ο προβληματισμός για το κατά πόσο υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων στην περίπτωση των συγγραφέων της έρευνας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επίμαχη αναφορά.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας σε δηλώσεις που είχε κάνει στις Αρχές Απριλίου στο Daily Wire είχε αναφέρει: “Από το ξέσπασμα της πανδημίας, περνώ τις ημέρες και πολλές από τις νύχτες μου προσπαθώντας να βρω μία λύση για να σώσω όσο το δυνατόν περισσότερες από τις 40.000 θέσεις εργασίας για τις οποίες είμαι υπεύθυνος. Κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή που έρχεται».

Η τροπή που πήρε η υπόθεση είχε συνέχεια και στο Twitter με τον επιχειρηματία Ντέιβιντ Νιλμαν να αναφέρει στο λογαριασμό του ότι έπρεπε να μάθει πόσο θανατηφόρος είναι ο κορωνοϊός γιατί οι γονείς μπήκαν σε καραντίνα από τις αρχές Μαρτίου ενώ εξήγησε ότι ο Έλληνας Δρ Ιωάννιδης δεν γνώριζε για την χορηγία παρά μόνο όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του  Buzzfeed. Ο κ. Νίλμαν ανέφερε επίσης ότι ο κ. Ιωαννίδης θα δικαιωθεί αν και τώρα δυσφημείται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments