Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή αιτήσεις: Παρατείνεται έως τις 19 Μαΐου η προθεσμία

Επιστρεπτέα προκαταβολή αιτήσεις: Παρατείνεται έως τις 19 Μαΐου η προθεσμία
Επιστρεπτέα προκαταβολή αιτήσεις: Προς διευκόλυνση των δικαιούχων οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν μέχρι σήμερα την Αίτηση Χορήγησης, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής.

Επιστρεπτέα προκαταβολή αιτήσεις: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται έως τις 19 Μαΐου η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων για τη λήψη της επιστρεπτέας προκαταβολής. Παράλληλα, το ποσό συνολικού ύψους 177,8 εκατομμυρίων ευρώ πιστώθηκε από την Παρασκευή στους τραπεζικούς λογαριασμούς 25.406 δικαιούχων. Μετά τις καταβολές ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή ανέρχεται σε 34.058, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 233,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμη, σημειώνεται ότι εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος από δυνητικούς δικαιούχους, και προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν μέχρι σήμερα την Αίτηση Χορήγησης, το υπουργείο Οικονομικών παρατείνει τη σχετική προθεσμία έως την Τρίτη, 19 Μαΐου, ενώ στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν και οι επόμενες πληρωμές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), περισσότερες από 48.500 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης. Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής που βρίσκεται σε εξέλιξη, το υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με πρόσθετο διαθέσιμο ποσό άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, το οποίο θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, που επλήγησαν μετά τον Μάρτιο από την υγειονομική κρίση που επέφερε η πανδημία του κορωνοιού στη χώρα μας.

Παράλληλα δείτε στο παρακάτω βίντεο πως τα έκτακτα επιδόματα των 800€, οι αναστολές πληρωμής φόρων και η επιστρεπτέα προκαταβολή έχουν βγάλει από τα κρατικά ταμεία πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, με το οικονομικό επιτελείο να αναζητά τρόπους να μειωθεί η μισθολογική δαπάνη, ενισχύοντας με ευρωπαϊκά κονδύλια:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments