Οικονομία

Πετρέλαιο κορωνοϊός: Αυξάνονται οι τιμές μετά την άρση του lockdown

Πετρέλαιο κορωνοϊός: Αυξάνονται οι τιμές μετά την άρση του lockdown
Πετρέλαιο κορωνοϊός: Η άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Πετρέλαιο κορωνοϊός: Πάνω από 2 δολάρια το βαρέλι αυξήθηκαν σήμερα οι τιμές στο πετρέλαιο, με την τιμή του Brent να ανέρχεται σε υψηλό μηνός και του αμερικανικού αργού να ξεπερνά τα 30 δολάρια χάρη στην αισιοδοξία για το ‘άνοιγμα’ των οικονομιών και τις μειώσεις στην παραγωγή του “μαύρου χρυσού”. Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 2,03 δολαρίων ή 6,2% στα 34,53 δολάρια το βαρέλι στις 15.17 ώρα Ελλάδας, το υψηλότερο επίπεδό του από τα μέσα Απριλίου.

Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 2,63 δολάρια ή σχεδόν 9% στα 32,06 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου.

«Η αισιοδοξία για την ζήτηση στην εξίσωση του πετρελαίου βοηθά να αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές, με τη ζήτηση για βενζίνη να ανακάμπτει καθώς οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού», δήλωσε αναλύτρια της Rystad Energy. Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου λήγει αύριο, Τρίτη, αλλά είναι λίγες οι ενδείξεις ότι θα επαναληφθεί η ιστορική βουτιά κάτω από το μηδέν που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα την παραμονή της λήξης του συμβολαίου του Μαΐου.

Απίστευτη κατάρρευση για το αμερικανικό πετρέλαιο:

Εν τω μεταξύ υπενθυμίζεται πως τέλη Απριλίου στην αγορά πετρελαίου επικρατούσε εικόνα μακελειού. Το αμερικανικό αργό, βυθίστηκε κατά 20% στην Ευρώπη, καθώς το γεγονός ότι το United States Oil Fund (USO), μεγάλος παίκτης στην αγορά, ανακοίνωσε ότι πουλάει όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που διακρατεί για παραδόσεις τον Ιούνιο επανέφερε στο προσκήνιο τη μείωση της δυναμικότητας των υποδομών για αποθήκευσης αργού.

Η τιμή του μπρεντ σημείωσε  πτώση κατά 4,7% και παρέμεινε κάτω από τα 19 δολάρια το βαρέλι. Πλήγμα δέχθηκαν και τα νομίσματα χωρών παραγωγής πετρελαίου. Το δολάριο Καναδά και η κορόνα Νορβηγίας σημείωσαν πτώση περίπου 0,2%, το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε κατά σχεδόν 0,4% ενώ το ρεάλ της Βραζιλίας και η ρουπία της Ινδονησίας σημείωσαν βουτιά 1% κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Κανονικά, μια χαμηλότερη τιμή πετρελαίου τονώνει δυσανάλογα το επενδυτικό κλίμα. Ωστόσο, το θέμα αποθήκευσης οφείλεται στη μειωμένη ζήτηση για πετρέλαιο, εάν δεν βάζεις βενζίνη στο αυτοκίνητό σου, δεν θα παρατηρήσεις την τιμή», δήλωσε ο Πολ Ντόναβαν, επικεφαλής οικονομολόγος της UBS. «Η καλή είδηση είναι ότι τα χρήματα που εξοικονομούνται τώρα από τη μη προμήθεια πετρελαίου μπορούν να δαπανηθούν αργότερα στην οικονομική ανάκαμψη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments