Πως Να

Πως να φτιάξω μάσκα προσώπου για σπυράκια και βαθιά ενυδάτωση

Πως να φτιάξω μάσκα προσώπου για σπυράκια και βαθιά ενυδάτωση
Η καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι το όνειρο κάθε γυναίκας - κυρίως- και για αυτό το λόγο παραθέτουμε κάποιες σπιτικές μάσκες που θα βοηθήσουν το πρόσωπο σου να "ανασάνει" ξανά.

Το πρόσωπο και δη η όμορφη και υγιής επιδερμίδα είναι ένα ζήτημα που βασανίζει όλες τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά beuaty tips και μέθοδοι καταπολέμησης τόσο της ανεπιθύμητης λιπαρότητας, της ακμής και πολλών άλλων “παθήσεων” της επιδερμίδας του προσώπου που μπορεί να μας ταλανίζουν. Ένα ωστόσο είναι το μόνο σίγουρο. Η επιδερμίδα χρειάζεται βαθιά ενυδάτωση και σωστό καθαρισμό, οπότε απαιτούνται και τα αντίστοιχα προϊόντα. Πέρα από τα κατάλληλα προϊόντα που μπορεί να βρούμε στο εμπόριο, σίγουρα υπάρχουν και προϊόντα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, ώστε να φτιάξουμε μια μάσκα προσώπου.

Μάσκα προσώπου κατάλληλη για τα σπυράκια

Τα σπυράκια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα με λιπαρό δέρμα. Οι καλύτερες μάσκες είναι αυτές που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου με σπιτικά υλικά που όλοι έχουμε.

  • Αρχικά μια μάσκα με μέλι και κανέλα είναι ιδανική για την καταπολέμηση της ακμής. Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ η κανέλα  δρα ως αντιθρομβωτικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας για το δέρμα.
  • Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο μπορεί να ρυθμίσει την έκκριση σμήγματος και να μειώσει τα σπυράκια αποτελεσματικά. Το κιτρικό οξύ βοηθάει επίσης στην καταπολέμηση της ακμής, σκοτώνοντας τα επιβλαβή βακτήρια, καθώς και στη μείωση των σημαδιών της ακμής.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ ένα κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού με την ίδια ποσότητα μελιού. Θα έχετε μια παχύρρευστη πάστα. Απλώστε το μείγμα με βαμβάκι σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Αφήστε το για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Για ενυδάτωση και βαθιά απολέπιση

  • Μηλόξιδο: To εν λόγω ξύδι  ρυθμίζει το pH της επιδερμίδας και μπορεί να σε βοηθήσει με την αποτοξίνωση. Τα γαλακτικά οξέα που βρίσκονται επίσης στο ξύδι βοηθούν να μαλακώσει το δέρμα και συμβάλουν στην απολέπισή του. Αραιώστε το ξύδι με νερό και απλώστε το στο πρόσωπό σας
  • Γιαούρτι με  λεμόνι: Μια εύκολη μάσκα προσώπου για σύσφιξη και λάμψη και ενυδάτωση που δρα ενάντια στις ρυτίδες και δημιουργείται με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, είναι και αυτή του γιαουρτιού με το λεμόνι.
  • Χυμός λεμονιού: To λεμόνι έχει πολλές ιδιότητες. Αρχικά έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε οξύτητα. Σκοτώνει λοιπόν τα σπυράκια και τα βακτηρία της ακμής, ενώ διατηρεί το δέρμα υγιές και λαμπερό. Για άμεση εφαρμογή στο δέρμα, πάρτε ένα βαμβακάκι, στύψε επάνω του χυμό λεμονιού και εφάρμοσέ το στις προβληματικές περιοχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments