Διεθνή

Νότια Κορέα σχολεία: Πίσω στα θρανία με μέτρα προστασίας

Νότια Κορέα σχολεία: Πίσω στα θρανία με μέτρα προστασίας
Νότια Κορέα σχολεία: Επιστροφή στα σχολεία σήμερα με αυστηρά μέτρα προστασίας και προφύλαξης όπως ο έλεγχος της θερμοκρασίας του σώματος,  τα απολυμαντικά τζελ και οι χαιρετισμοί από μακριά.

Νότια Κορέα σχολεία: Το πρώτο κουδούνι άκουσαν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές στη Νότια Κορέα έπειτα από περισσότερους από δύο μήνες απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με αυστηρά μέτρα προστασίας και προφύλαξης όπως ο έλεγχος της θερμοκρασίας του σώματος,  τα απολυμαντικά τζελ και οι χαιρετισμοί από μακριά. Παράλληλα η έναρξη του εαρινού εξαμήνου είχε αναβληθεί πολλές φορές από τον Μάρτιο καθώς η Νότια Κορέα αντιμετώπιζε το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα της πανδημίας.

Έκαναν την αρχή οι μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου

Οι περίπου 440.000 μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου, που δίνουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, ήταν οι πρώτοι που επέστρεψαν στις τάξεις και θα πηγαίνουν σχολείο καθημερινά. Οι πιο μικροί μαθητές θα επιστρέψουν σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες ως την 1η Ιουνίου στις αίθουσες και θα πηγαίνουν εναλλάξ στο σχολείο. Οι μαθητές θα πρέπει να καθαρίζουν τακτικά το θρανίο τους και να διατηρούν απόσταση από τους φίλους τους, ενώ κάποιες τάξεις έχουν εξοπλιστεί με προστατευτικές μπάρες μεταξύ των μαθητών.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Νότιας Κορέας ελέγχει αν μαθητές ή καθηγητές έχουν πυρετό πάνω από 37,5 μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο. Αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, τότε όλο το σχολείο θα επιστρέψει στα διαδικτυακά μαθήματα μέχρι να κριθεί ασφαλής η επιστροφή των μαθητών στην τάξη. Όπως συνέβη σε 66 σχολεία στην Ιντσεόν, κοντά στη Σεούλ, τα οποία έκλεισαν λίγο καιρό αφού επαναλειτούργησαν καθώς δύο μαθητές βρέθηκαν θετικοί στην covid-19, δήλωσε εκπρόσωπος της δημαρχίας.

“Οι ανησυχίες για μικρές εστίες μόλυνσης παραμένουν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα προκύπτει καθημερινά στα σχολεία”, προειδοποίησε η υπουργός Παιδείας Γιου Έουν- χάε. Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε 32 νέα κρούσματα του κορωνοϊού τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό στη χώρα στα 11.100 κρούσματα με 263 θανάτους.

Παράλληλα δείτε: Σχεδόν 165.000 οι νεκροί στην Ευρώπη – Οι χώρες χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα περιορισμού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments