Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων: Άμεσα η ανάγκη στήριξης των ευάλωτων συνανθρώπων μας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων: Άμεσα η ανάγκη στήριξης των ευάλωτων συνανθρώπων μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε  με αστέγους και εργαζομένους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, δηλώνοντας της έμπρακτη αλληλεγγύη της.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων: Κατά την επίσκεψή της Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα το πρωί στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, επισήμανε την ανάγκη να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πλέον ευάλωτους συνανθρώπους μας, που χρειάζονται μέριμνα. Συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε  με αστέγους  και εργαζομένους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου, ενώ ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της δήλωσε τα εξής: 

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να υπογραμμίσω με την παρουσία μου πόσο σημαντική είναι για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν σπίτι να μείνουν, η δημιουργία αυτού του πολυδύναμου Κέντρου από τον Δήμο της Αθήνας». Παράλληλα, επισήμανε ότι «Η κρίση της πανδημίας κατέστησε ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη της μέριμνας για τους πλέον ευάλωτους ανάμεσά μας. Είναι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, πολλοί έχουν προβλήματα υγείας, αρκετοί είναι ηλικιωμένοι». Tέλος σημείωσε ότι «Οφείλουμε να τους θωρακίσουμε ενάντια στην ασθένεια, να τους περιβάλλουμε με τη φροντίδα μας, με δυο λόγια, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Γι’ αυτό και χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου, με την ευχή να πολλαπλασιαστούν τέτοιες δομές».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  έστειλε το δικό της μήνυμα για την επέτειο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. «Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, που χάθηκαν πριν από έναν αιώνα» αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που συμπληρώνονται σήμερα. «Η Ελλάδα, καθώς και άλλες χώρες, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία αυτή, αποτίοντας με τον τρόπο αυτό τον ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στη θυσία του ποντιακού ελληνισμού. Παράλληλα, οφείλουμε να αναλογιστούμε την τεράστια συμβολή και ενεργό συμμετοχή των διασωθέντων Ελλήνων του Πόντου στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην οικονομική ανάταση, καθώς και στην άνθηση της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού κατά τον 20ο αιώνα.

Η διεθνής κοινότητα έχει χρέος να φέρνει στο φως και να καταδικάζει ενέργειες αποτρόπαιης βαρβαρότητας, όπως η συστηματική εξολόθρευση αθώων πολιτών, προκειμένου όχι μόνο να διαφυλαχθεί η μνήμη των θυμάτων αλλά και να αποτραπούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάληψη της ευθύνης για ειδεχθείς πράξεις του παρελθόντος και η ειλικρινής μεταμέλεια αποτελούν δείγμα γενναιότητας και ευθύνης ηγετών, που προσβλέπουν σε ένα μέλλον ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας των λαών» σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments