Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζει το κάψιμο της Τουρκικής σημαίας στο Σύνταγμα

Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζει το κάψιμο της Τουρκικής σημαίας στο Σύνταγμα
Υπουργείο Εξωτερικών: Ο Ελληνικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του καταδίκασε το κάψιμο της Τουρκικής σημαίας στην εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων.

Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας και εν προκειμένω της Τουρκίας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το κάψιμο της τουρκικής σημαίας χθες από ομάδα συγκεντρωμένων για την επέτειο των 101 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Ανάλογες ενέργειες -σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών– είναι αντίθετες με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του ελληνικού λαού». Το περιστατικό συνέβη χθες στην πλατεία Συντάγματος, όταν στην συγκέντρωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, μια μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους έκαψε την τουρκική σημαία.

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της Τουρκίας

«Κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι στη ένδοξη σημαία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι σχολιάζοντας το κάψιμο τουρκικής σημαίας στην Αθήνα. Στο μήνυμά του στο twitter, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει συγκεκριμένα πως “όταν ο στρατός μας πήρε πίσω τη Σμύρνη δεν πάτησε την ελληνική σημαία που ήταν στρωμένη μπροστά του λέγοντας ότι “είναι η τιμή ενός έθνους”. Από τότε έχουν περάσει 100 χρόνια. Οι ρατσιστές ακόμη δεν έχουν πάρει το απαραίτητο μάθημά τους. Κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι στην ένδοξη σημαία μας”.

Δείτε το tweet

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments