Πως Να

Πως να πλένετε σωστά τα ρούχα του μωρού σας για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες αλλεργίες

Πως να πλένετε σωστά τα ρούχα του μωρού σας για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες αλλεργίες
Το δέρμα του μωρού μας, και ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες της ζωής του, είναι ευαίσθητο και ευάλωτο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να του συμπεριφερόμαστε με τον σωστό τρόπο. Δείτε όλα όσα θα πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε το μικρό σας αγγελούδι.

Είσαι νέα μητέρα και το άγχος σε κατακλύζει κάθε ώρα και στιγμή για το πως να προστατέψεις το μωράκι σου από τις ανεπιθύμητες αλλεργίες; Εμείς σου έχουμε τη λύση ώστε να προφυλάσσεις  το αγγελούδι σου καθώς το νούμερο ένα στις αλλεργίες στα βρέφη πέρα από τις μη κατάλληλες τροφές, είναι το λάθος πλύσιμο των ρούχων του. Ως γνωστόν το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Καθώς δεν έχουν το δέρμα και το ανοσοποιητικό όπως ένας ενήλικας, τα μωράκια μας είναι ευάλωτα σε ιούς μικρόβια και κατ’ επέκταση αλλεργίες.  Για τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται το σωστό πλύσιμο των μωρουδιακών ρούχων, αλλά και να προφυλάσσουμε τα βρέφη από τυχόν δερματίτιδα ή έκζεμα. Πως γίνονται όμως όλα αυτά; Παρακάτω σας παραθέτουμε οδηγίες που θα πρέπει κάθε γονιός να ακολουθήσει.

1η “πηγή του κακού”: Ακατάλληλα απορρυπαντικά

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες έχει αποδειχθεί πως οι ερεθιστικές ουσίες όπως καλλυντικά, συνθετικά ρούχα, απορρυπαντικά, συμβάλουν στην έξαρση των συμπτωμάτων. Το πλύσιμο των ρούχων των μωρών πρέπει να γίνεται χωριστά από των ενηλίκων και σε θερμοκρασίες άνω των 60 βαθμών Κελσίου μέχρι την ηλικία των 2-3 ετών. Επίσης, θα πρέπει να απλώνονται στον ήλιο, και να σιδερώνονται σχολαστικά με ατμό ώστε να αποστηρωθούν.

Τι απορρυπαντικό να επιλέξω όμως;

Επιλέξτε ειδικό απορρυπαντικό για  μωρά με βάση το σαπούνι και μην χρησιμοποιείται μαλακτικά ή λευκαντικά. Στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη γκάμα απορρυπαντικών που είναι κατάλληλα για μωρά, δερματολογικά ελεγμένα. Παράλληλα θα πρέπει να μην υπερβαίνετε την ενδεδειγμένη ποσότητα στην πλύση γιατί το περίσσιο απορρυπαντικό δεν θα ξεβγαλθεί πλήρως και θα μείνει πάνω στα ρουχαλάκια. Επίσης θα πρέπει να πλένετε τα ρούχα του μωρού σας πριν φορεθούν.

2η “πηγή του κακού”: Χημικές ουσίες, αρώματα

Χημικές ουσίες, αρώματα και χρώματα σε ρούχα, και γενικά προϊόντα  που δεν είναι φτιαγμένα για τα βρέφη μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα, ξηρότητα και ερυθρότητα. Οι παιδίατροι συμβουλεύουν ότι το συχνό μπάνιο στα μωρά και η εκτεταμένη έκθεση σε χημικά και άλλα  αλλεργιογόνα μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για δερματικές αλλεργίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments