Πολιτική

Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα θα παρθούν οι αποφάσεις για τα Δημοτικά Σχολεία

Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα θα παρθούν οι αποφάσεις για τα Δημοτικά Σχολεία
Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε ότι τη Δευτέρα θα παρθούν οι αποφάσεις για τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς.

Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Τον λόγο μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, ως συνήθως, πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημέρωσε για την περαιτέρω άρση των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο υφυπουργός είπε ότι το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών. Ανακοίνωσε ξανά ότι από τη Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά. Τη Δευτέρα, επίσης, θα παρθεί η απόφαση για το τι θα γίνει με τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς. Στη συνέχεια επανέλαβε τις ημερομηνίες για την επανεκκίνηση του τουρισμού που έγιναν γνωστές από χθες.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, προβλέπει τις εξής ημερομηνίες – σταθμούς:

  • 25 Μαΐου: Επανέναρξη της δραστηριότητας των σκαφών αναψυχής
  • 29 Μαΐου: Λειτουργία κάμπινγκ και ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας
  • 15 Ιουνίου: Λειτουργία εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων και επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού από συγκεκριμένες χώρες και αποκλειστικά προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος»
  • 1 Ιουλίου: Απελευθέρωση όλων των πτήσεων εξωτερικού –με ορισμένες εξαιρέσεις– προς όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.

Ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι «από την απελευθέρωση στο πεδίο του τουρισμού θα εξαιρεθούν χώρες με σοβαρά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά».

Ένα θετικό τεστ σε πτήσεις από το εξωτερικό

«Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς για τους τουρίστες που θα φτάνουν στη χώρα από εισερχόμενες πτήσεις του εξωτερικού» ενώ σε 21 πτήσεις με 2.236 επιβαίνοντες, μόλις ένα τεστ βγήκε θετικό, ανέφερε ο υφυπουργός. Σε σχέση με τις πτήσεις και τον έλεγχο των επιβατών, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η διαδικασία της 14ήμερης καραντίνας συνεχίζεται κανονικά μέχρι και την 21η Μαΐου.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός με κάθε κατάλυμα και δημιουργία ειδικών χώρων καραντίνας ανά Περιφέρεια και ανά νησί. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο άνοιγμα και στις προδιαγραφές λειτουργίας των κέντρων για άτομα με ειδικές ανάγκες, των κατασκηνώσεων, των χώρων απασχόλησης. «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη συγκυρία, βγήκαμε πιο δυνατοί με μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Λίγο νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα. Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει: «Ανακοινώνονται 3 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.853 εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από αυτά, 612 (21.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14736 (50%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 21 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών.
  • 8 (38%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Το 95.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 168 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 49 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 144.078 κλινικά δείγματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments