Οικονομία

ΕΛΓΑ αποζημιώσεις: Σήμερα η καταβολή 34,8 εκατομμυρίων ευρώ στους δικαιούχους

ΕΛΓΑ αποζημιώσεις: Σήμερα η καταβολή 34,8 εκατομμυρίων ευρώ στους δικαιούχους
ΕΛΓΑ αποζημιώσεις: Θα καταβληθούν «αποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ στους αγρότες που αφορούν καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο», δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

ΕΛΓΑ αποζημιώσεις: Αποζημιώσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 34,8 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλει σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου, ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ). Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Λυκουρέντζος θα καταβληθούν «αποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ στους αγρότες που αφορούν καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο».

Σημειώνεται ότι η πληρωμή αφορά τις ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους, ασφαλισμένους στον Οργανισμό

«Ο ΕΛΓΑ συνεχίζει με αξιοπιστία και συνέπεια να στηρίζει τον ασφαλιζόμενο αγρότη, κοινοποιώντας εντός του Μαΐου πάνω από το 90% των πινάκων ζημιάς του 2019 και του πρώτου τριμήνου του 2020» δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων κ. Λυκουρέντζος και σημείωσε πως «παρά το γεγονός ότι το 2019 σημειώθηκαν έντονα και εκτεταμένα καιρικά φαινόμενα, συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη, που έπληξαν μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής της χώρας και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, ο οργανισμός κατανοώντας τις δυσκολίες και με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος των Ελλήνων αγροτών, αποδεικνύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και να σταθεί στο πλευρό του Έλληνα γεωργού και κτηνοτρόφου».

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων  θα κατευθυνθεί στον νομό Πέλλας και θα ανέρχεται σε 9.679.476,82 ευρώ. Έπειτα σειρά έχει στις πληρωμές ο νομός Χαλκιδικής με 9.124.125,87 ευρώ και τέλος ο νομός Ημαθίας με 7.356.265,54 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments