Πολιτική

Νίκος Παππάς ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο στη φαντασία της κυβέρνησης τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ από την Εύρωπη

Νίκος Παππάς ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο στη φαντασία της κυβέρνησης τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ από την Εύρωπη
Νίκος Παππάς ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση αποφάσισε την μη στήριξη των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Παππάς ΣΥΡΙΖΑ: «Τα δεδομένα πάνω στα οποία πρέπει να πατήσουμε πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις τάσεις της αδράνειας τις οποίες θα διαμορφώσουν οι κυβερνητικές επιλογές» τόνισε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Θέμα 104, 6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

Κληθείς να σχολιάσει το οικονομικό πακέτο της κυβέρνησης, «έχει γίνει μια επιλογή μη στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων τόσο μέσω του προγράμματος της λεγόμενης επιστρεπτέας προκαταβολής, όσο και μέσω της μεγάλης παταγώδους επιτυχίας των προγραμμάτων της αναπτυξιακής τράπεζας» εξήγησε ο κ. Παππάς και αμφισβήτησε ευθέως το δημοσιονομικό κόστος του πακέτου.

«Σιγά μην είναι και 124!» και πρόσθεσε πως «24 δισ. είναι στη φαντασία και στη δημιουργική λογιστική αυτών που συγκρότησαν και την παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Αναφορικά με το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, «μπήκε ο πήχης σε ένα σημείο, με αποτέλεσμα να περάσουν πάρα πολλές επιχειρήσεις από κάτω» υποστήριξε ο πρώην υπουργός. Στο ίδιο μήκος «εάν αφήσουμε τη λογική της ανοσίας της αγέλης κατισχύσει στην ελληνική οικονομία, η διαδικασία της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης, για να πάμε στην επόμενη πιο παραγωγική ημέρα για την ελληνική οικονομία, θα είναι και πιο δαπανηρή και πιο δύσκολη και πιο αργόσυρτη και οι κοινωνικές συνέπειες οδυνηρές».

Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματός του, «θα αντιπολιτευτούμε την κυβέρνηση με τις αρχές μας, τις αξίες μας και το πρόγραμμά μας και δεν θα σιωπούμε μπροστά στα σκάνδαλα» εξήγησε ο κ. Παππάς, ενώ απάντησε και σχετικά με τη χαμηλή δημοσκοπική απόδοση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η οικονομία μόλις ξεκινάει. Θα έρθουν όλοι αντιμέτωποι με τις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών και θα βελτιωθεί το κλίμα και για εμάς».

Ερωτηθείς για την αυτοκριτική στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «μας βοηθάει να πιάσουμε επαφή με κοινωνικά στρώματα που ενδεχομένως δυσαρεστήσαμε ή έπρεπε να έχουμε προσέξει κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης», ενώ «όλες οι προοδευτικές δυνάμεις νομίζω ότι θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους οικοδόμησης κοινού βηματισμού και θα σας έλεγα συντονισμού προσπαθειών για να αποτρέψουμε πάρα πολύ αρνητικές εξελίξεις» κατέληξε, με φόντο το φλερτ με το ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments