Ελλάδα

Δημοτικά σχολεία κορωνοϊός: Ανοίγουν από την 1η Ιουνίου μαζί με Νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς

Δημοτικά σχολεία κορωνοϊός: Ανοίγουν από την 1η Ιουνίου μαζί με Νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς
Δημοτικά σχολεία κορωνοϊός: Ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας.

Δημοτικά σχολεία κορωνοϊός: Την επαναλειτουργία, από 1ης Ιουνίου, των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, και των υπολοίπων εκπαιδευτικών μονάδων που δεν είχαν ανοίξει έως στιγμής ανακοίνωσε επισήμως την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά την -ομόφωνη- θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε νωρίτερα υπό τον πρωθυπουργό.

Στην ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αναφέρεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

  • Οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
  • οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
  • οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Θετικά μηνύματα από Λύκεια και Γυμνάσια

Θυμίζουμε ότι μερικές ώρες νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε προαναγγείλει το άνοιγμα τον Δημοτικών σχολείων. Συγκεκριμένα είχε τονίσει ότι τα μηνύματα που έχει πάρει η κυβέρνηση από την λειτουργία Λυκείων και Γυμνασίων είναι θετικά. Επισήμανε εκ νέου πως η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική, ενώ αντίστοιχη είναι και η εμπειρία από άλλες χώρες. Από αύριο επαναλειτουργούν ακόμα οι ανοικτές δομές πρόνοιας για παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ανοίξει τα Λύκεια και στη συνέχεια ακολούθησαν τα Γυμνάσια. Οι μαθητές θα πρέπει να φοράνε μάσκα, να κρατάνε αποστάσεις και να αποφεύγουν να ανταλλάζουν αντικείμενα. Μένει να δούμε τώρα που θα ανοίξουν τα Δημοτικά τι θα περιλαμβάνει το πλάνο για παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments