Ελλάδα

Έτσι μπορείς να κολλήσεις κορωνοϊό στο αυτοκίνητό σου

Έτσι μπορείς να κολλήσεις κορωνοϊό στο αυτοκίνητό σου
Ξεκινάει μια εποχή όπου η χρήση της συγκεκριμένης λειτουργίας θα γίνει καθημερινή συνήθεια αλλά θέλει επίσης μεγάλη προσοχή.

Από την πρώτη στιγμή και όταν η κυβέρνηση αποφάσισε την άρση των απαγορευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, λοιμωξιολόγοι και γιατροί έθεταν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για την δημόσια υγεία. Τι θα γίνει με τα κλιματιστικά στα δημόσια κτίρια όπου υπάρχει κίνδυνος συγχρωτισμού; Η απάντηση δόθηκε και αυτό που πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι είναι να έχουν ανοικτά παράθυρα και πόρτες ώστε να αερίζονται με φρέσκο αέρα οι χώροι, να γίνεται καλή συντήρηση των μηχανημάτων και τα κλιματιστικά να μπορούν να διοχετεύουν στον χώρο όσο περισσότερο φρέσκο αέρα από αυτόν που ανακυκλώνεται.

Όσον αφορά τα οικιακά κλιματιστικά οι επιστήμονες  υπογραμμίζουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μέσω των οικιακών κλιματιστικών θεωρείται πολύ μικρότερος σε σχέση με τους δημόσιους χώρους, καθώς στα σπίτια κατά κανόνα δεν αναμένεται να υπάρχει συγχρωτισμός, ούτε συχνή επίσκεψη ατόμων εκτός της οικογένειας.

Υπάρχουν όμως και τα κλιματιστικά στα αυτοκίνητα και εκεί υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος να κολλήσεις τον ιό ακόμη και στο δικό σου αυτοκίνητο. Και στην Ελλάδα οι περισσότεροι οδηγοί δεν πραγματοποιούν τακτική συντήρηση στο κλιματιστικό του οχήματός τους, παρά μόνο όταν χρειαστεί να πάνε στο συνεργείο και για άλλες εργασίες.

Σύμφωνα όμως με έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλο ποσοστό των καλοκαιρινών ιώσεων και των αλλεργιών συνδέονται άμεσα με τον αέρα που εισπνέουμε μέσα στο αυτοκίνητο μας. Η ποιότητα της ατμόσφαιρας εξαρτάται από το φίλτρο καμπίνας το οποίο θα πρέπει να είναι σε πάρα πολύ κατάσταση για να συγκρατεί σωματίδια, τους ρύπους και τις οσμές που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό που πρέπει να κάνετε και ειδικά αυτή την εποχή που ο κορωνοϊός καραδοκεί είναι να ελέγξετε το φίλτρο του κλιματιστικού του αυτοκινήτου σας ενώ καλό θα ήταν να προχωρήσετε και σε απολύμανση ολόκληρου του συστήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments