Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας – Μένουμε όρθιοι ΙΙ: Πάει Ζάππειο και παρουσιάζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας – Μένουμε όρθιοι ΙΙ: Πάει Ζάππειο και παρουσιάζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας - Μένουμε όρθιοι ΙΙ: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα και τη νέα κανονικότητα.

Αλέξης Τσίπρας – Μένουμε όρθιοι ΙΙ: Όταν ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνιση του στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παρουσιάσει το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” προκειμένου η χώρα να μπορέσει να αντέξει τις δύσκολες ημέρες που ήταν μπροστά. Πλέον η χώρα προσπαθεί να επιστρέψει σε μια κανονικότητα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επικαιροποιήσει τις θέσεις του. Το νέο του πρόγραμμα έχει την ονομασία “Μένουμε όρθιοι ΙΙ”.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο το επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες του προγράμματος ενώ την εξειδίκευση ανά τομέα θα κάνουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ποιοι θα είναι στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

στα θέματα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα αναφερθεί η Έφη Αχτσιόγλου, για το πρόγραμμα στην Οικονομία ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα προχωρήσει στην εξειδίκευση των θεμάτων που αφορούν στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης το επικαιροποιημένο «Μένουμε Όρθιοι» είναι ένα «ριζοσπαστικό, κοστολογημένο και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα κοινωνικής ανασύνταξης».

Πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι σε αυτό περιλαμβάνονται μέτρα όπως:

  • Η καταβολή μισθού στο 100% με συμβολή του κράτους αλλά και ρήτρα μη απολύσεων και μη μεταβολής εργασιακών σχέσεων
  • Μη επιστρεπτέα ενίσχυση 3 δισ. ευρώ με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Μείωση προκαταβολής φόρου και μείωση ΦΠΑ εστίασης στο 6%
  • Μέτρα τόνωσης του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα.

Όπως υπογραμμίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» αφορά στη δέσμη μέτρων που θα εφάρμοζε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν στην κυβέρνηση, ενώ καλούν την κυβέρνηση να τα υιοθετήσουν, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα όσα έχουν λάβει μέχρι τώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments