Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης μέτρα: Κάναμε το καθήκον μας – Είναι η σειρά των επιχειρηματιών

Κυριάκος Μητσοτάκης μέτρα: Κάναμε το καθήκον μας – Είναι η σειρά των επιχειρηματιών
Κυριάκος Μητσοτάκης μέτρα: Ο πρωθυπουργός καλεί τον επιχειρηματικό κόσμο, ειδικά αυτόν του τουρισμού να ανταποκριθεί στα μέτρα τόνωσης που αποφάσισε η κυβέρνηση και να στηρίξει την οικονομία μη προχωρώντας σε απολύσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης μέτρα: Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της, τώρα οι ξενοδόχοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του στη «Real News»: ένα μήνυμα προς τους επιχειρηματίες, ιδίως αυτούς του τουρισμού, να ανταποκριθούν στα μέτρα τόνωσης που αποφάσισε η κυβέρνηση και να στηρίξουν με τη σειρά τους την οικονομία και την αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, αντί να μοιράζει επιδόματα ανεργίας, επέλεξε να ενισχύσει την εργασία. «Εμείς επιλέγουμε δουλειές, όχι “λουκέτα”», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια έμμεση αλλά σαφή προειδοποίηση του Πρωθυπουργού προς τους ξενοδόχους, αρκετοί εκ των οποίων έχουν απειλήσει ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα εποχικά καταλύματα —ακόμα και εμβληματικές μονάδες— επειδή δεν τους συμφέρουν η περιορισμένη χρονικά σεζόν και τα αυστηρά πρωτόκολλα υγείας που έχουν αποφασιστεί και περιορίζουν τη δυνητική πελατεία.

Μετά τα μέτρα στήριξης του τουρισμού που ανακοίνωσε ο ίδιος την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι τώρα αναμένει από τους επιχειρηματίες να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο κοινωνικής ευθύνης και προτρέπει, ιδίως όσους δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, να ανταποκριθούν και να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους. «Τους ενθαρρύνω να δράσουν», υπογραμμίζει ο κ.. Μητσοτάκης.

Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός

Τον οδικό χάρτη της λειτουργίας του τουριστικού τομέα, τα περιβόητα «υγειονομικά πρωτόκολλα» έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού.

Σε περίπου 15 σελίδες περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν φέτος τα τουριστικά καταλύματα, το πώς θα αντιμετωπιστούν τυχόν κρούσματα κορωνοϊού, τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας εργαζομένων αλλά και οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Οι οδηγίες χωρίζονται σε δύο μέρη, το πρωτόκολλο τουριστικών καταλυμάτων και το πρωτόκολλο για τα οργανωμένα κάμπινγκ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας και τα οργανωμένα κάμπινγκ, ενώ από τις 15 Ιουνίου ανοίγουν όλα τα υπόλοιπο τουριστικά καταλύματα. Σταδιακά από τις 15 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν και όλα τα αεροδρόμια της χώρας ώστε να υποδεχθούν τουρίστες από συγκεκριμένες χώρες προέλευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments