Ελλάδα

Αυτό είναι το Ελληνικό νησί που θα βουλιάξει από τουρισμό λόγω κορωνοϊού

Αυτό είναι το Ελληνικό νησί που θα βουλιάξει από τουρισμό λόγω κορωνοϊού
Η πανδημία αναμένεται να αλλάξει άρδην τον φετινό χάρτη των διακοπών, με τον εσωτερικό τουρισμό να είναι αυτός που θα διατηρήσει όρθια τα νησιά.

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται αρκετά διαφορετικό από αυτά που ξέραμε. Η πανδημία, την οποία η χώρα βίωσε σε μεγάλο βαθμό το προηγούμενο διάστημα λίγο έλειψε να βάλει οριστικό λουκέτο στα νησιά. Ωστόσο η εξαιρετική πορεία και τα λίγα κρούσματα συγκριτικά με τις υπόλοιπες πληττόμενες χώρες επανέφερε την αισιοδοξία στη χώρα με τα νησιά να περιμένουν το επόμενο διάστημα τουρίστες στην πλειοψηφία τους Έλληνες.

Ο εσωτερικός τουρισμός αναμένεται να κινήσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της χώρας, μιας και η κυβέρνηση περιμένει μειωμένες ροές τουριστών από το εξωτερικό λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης που επικρατεί στο σύνολο του πλανήτη. Είναι προφανές ότι κάποια ελληνικά νησιά με μεγάλη δημοφιλία, που φιλοξενούσαν για πολλά χρόνια πρόσωπα με μεγάλο πορτοφόλι, έχουν τα μέσα και το know how για να φτιάξουν υποδομές που θα μπορούσαν να προσελκύσουν έναν επαρκή τουριστικό αριθμό και φέτος, ιδίως από χώρες όπου ο ιός τέθηκε υπό έλεγχο και η οικονομία δεν υπέστη καταστροφικό πλήγμα. Τέτοιες χώρες είναι η Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Τσεχία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία με τις οποίες συζητά η Ελλάδα για ένα μπλοκ τουριστικών “φυσαλίδων”.

Αναμένεται να… βουλιάξει η Λευκάδα

Μύκονος, Σαντορίνη και Πάρος ενισχύουν τις μονάδες υγείας τους και φροντίζουν να έχουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να μην φοβηθεί ο τουρίστας και ιδίως ο ξένος. Σε σχέση όμως με αυτά τα νησιά, υπάρχει ένα που αριθμεί περισσότερα πλεονεκτήματα και φέτος αναμένεται να βουλιάξει από Έλληνες.

Η Λευκάδα είναι ένα νησί που ταυτόχρονα… δεν είναι νησί, με την έννοια πως είναι προσβάσιμη και με οδική διαδρομή. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ευκολία για πολλούς που δεν είχαν σκοπό να αναβάλλουν τις διακοπές τους λόγω του ιού, αλλά δεν ήθελαν και να το ρισκάρουν με καράβια ή αεροπλάνα. Αν βρεθεί ένα κρούσμα στη Λευκάδα, μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα και να πάει σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Ηπείρου ή να πάρει το αεροπλάνο από την Πρέβεζα που απέχει 40 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Αυτό αποτελεί ένα στρατηγικό πλεονέκτημα του νησιού σε βαθμό που οι εκτιμήσεις δείχνουν μικρότερη του αναμενομένου μείωση στις τουριστικές αφίξεις που δεν γίνονται με πλοίο.

Το έτερο μεγάλο πλεονέκτημα του νησιού είναι οι παραλίες του. Κάθε χρόνο στη Λευκάδα παρατηρείται τρομερή πολυκοσμία και πολλές φορές μπορείς να πας σχετικά νωρίς και να δεις γεμάτες τις υπέροχες παραλίες του νησιού. Αυτό φέτος θα πρέπει να διαφοροποιηθεί και είναι κάτι που μπορεί να το πετύχει η Λευκάδα, μιας και οι περισσότερες φημισμένες παραλίες του νησιού έχουν μεγάλη ακτογραμμή, άρα μπορούν να φιλοξενήσουν κόσμο στο πλαίσιο των αποστάσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments