Πολιτισμός

Λούκα Γκουανταντίνο: Θα σκηνοθετήσει ριμέικ της ταινίας «Scarface»

Λούκα Γκουανταντίνο: Θα σκηνοθετήσει ριμέικ της ταινίας «Scarface»
Λούκα Γκουανταντίνο: Ο σπουδαίος σκηνοθέτης θα αναλάβει να φέρει ξανά το Scarface στην μεγάλη οθόνη.

Λούκα Γκουανταντίνο: Ο Λούκα Γκουαντανίνο πρόκειται να σκηνοθετήσει για την Universal Pictures ένα ριμέικ της ταινίας «Scarface» (Ο Σημαδεμένος), σύμφωνα με το Deadline.Το πρότζεκτ είναι σε εξέλιξη από το 2011, όταν οι Ντέβιντ Έιρ και Αντουάν Φούκουα ήταν υποψήφιοι για τη σκηνοθεσία του. Η ταινία του Γκουαντανίνο θα είναι η τρίτη επανάληψη της κλασσικής γκανγκστερικής παραγωγής, του Scarface του 1932, το οποίο σκηνοθέτησαν οι Χάουαρντ Χοκς και Ρίτσαρντ Ρόσον και του ριμέικ του 1983 σε σκηνοθεσία του Μπράιαν ντε Πάλμα.

Στην ταινία του 1932, ο Τόνι Καμόντε (Πολ Μιούνι) αναλαμβάνει τον έλεγχο του Σικάγο και στο ριμέικ του 1983, ο Μοντάνα, που υποδύθηκε ο Αλ Πατσίνο, αναρριχήθηκε στην κορυφή του κόσμου των ναρκωτικών στο Μαϊάμι της δεκαετίας του 1980.

Λίγα λόγια για τον Λούκα Γκουανταντίνο

Ο Γκουαντανίνο έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία μεγάλου μήκους The Protagonists (1999). Το 2002 σκηνοθετεί το ντοκιμαντέρ Mundo Civilizado το οποίο παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο το 2003, ενώ τον επόμενο χρόνο το ντοκιμαντέρ του Cuoco Contadino παρουσιάστηκε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το 2004 σκηνοθέτησε την ταινία Melissa P. η οποία όταν προβλήθηκε στην Ιταλία κατατάχθηκε πρώτο στο ιταλικά ταμεία με έσοδα πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ. Το 2009 έγραψε και σκηνοθέτησε το Είμαι ο Έρωτας (Io sono l’amore), με πρωταγωνίστρια την Βρετανίδα, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, Τίλντα Σουίντον. Η ταινία λαμβάνει χώρα στο Μιλάνο γύρω στο έτος 2000 και ακολουθεί μια οικογένεια υψηλής αστικής τάξης κατά την διάρκεια αλλαγών στις ζωές και τις περιουσίες τους λόγω της επίδρασης των δυνάμεων του πάθους. Πρόκειται για το πρώτο μέρος της τριλογία του “Desire” όπως την ονόμασε ο ίδιος ο Γκουαντανίνο, που προηγείται του Κάτω από τον ήλιο (2015) και το Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου (2017).

Το 2015, ο Γκουαντανίνο σκηνοθέτησε το ερωτικό θρίλερ Κάτω από τον ήλιο, βασισμένο την ταινία του Ζακ Ντερέ Η πισίνα (1969) με την Τίλντα Σουίντον, τον Ματίας Σένερτς, τον Ρέιφ Φάινς και την Ντακότα Τζόνσον. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου ήταν υποψήφια στο κύριο διαγωνιστικό κομμάτι.

Η επόμενη ταινία του Γκουαντανίνο ήταν το Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου (2017), μια προσαρμογή του μυθιστορήματος του Αντρέ Άσιμαν με το ίδιο όνομα, με πρωταγωνιστές τους Άρμι Χάμερ και Τίμοθι Σαλαμέ. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Κρέμα της Ιταλίας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2016 και η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance του 2017.

Το Σεπτέμβριο του 2015, ο Γκουαντανίνο ανακοίνωσε στο 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τα σχέδιά του να σκηνοθετήσει μια νέα έκδοση της ταινίας Σασπίρια (1977) του Ντάριο Αρτζέντο με τους τέσσερις κύριους ηθοποιούς του Κάτω από τον ήλιο. Στις 23 Νοεμβρίου 2015, ο Γκουαντανίνο επιβεβαίωσε ότι η Τίλντα Σουίντον και η Ντακότα Τζόνσον θα εμφανιστούν στην ταινία. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 2016 και ολοκληρώθηκαν στις 10 Μαρτίου 2017 στο Βερολίνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments