Αθλητισμός

Ντόρτμουντ – Μπάγερν: Με εκπληκτικό γκολ του Κίμιχ, νικητές οι Βαυαροί

Ντόρτμουντ – Μπάγερν: Με εκπληκτικό γκολ του Κίμιχ, νικητές οι Βαυαροί
Ντόρτμουντ - Μπάγερν: Χάρη σε ένα γκολ χάρμα ιδέσθαι του Τζόσουα Κίμιχ, η Μπάγερν νίκησε εκτός έδρας τη Ντόρτμουντ στο Der Klassiker και οδεύει ολοταχώς για τον τίτλο στην Bundesliga.

Ντόρτμουντ – Μπάγερν: Χάρη σε μια φανταστική επινόηση του Τζόσουα Κίμιχ και «σκαφτό» σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Ρόμαν Μπούρκι, η Μπάγερν νίκησε εκτός έδρας τη Ντόρτμουντ στο Der Klassiker και οδεύει ολοταχώς για τον τίτλο στην Bundesliga. Ανησυχία υπάρχει στους Βεστφαλούς αφού αποχώρησε τραυματίας ο Έρλινγκ Χάλαντ.

Την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού είχε η Ντόρτμουντ με τον Νορβηγό φορ μόλις στο 1ο λεπτό, αλλά ο Τζέρομ Μπόατενγκ έσωσε την Μπάγερν. Στο 19′ ο Λούκας Πίστσεκ έκανε το ίδιο για την Μπορούσια αφού γλίτωσε την ομάδα του με απόκρουση πάνω στη γραμμή σε σουτ του Σερζ Γκνάμπρι. Στο 24′ ο Κίνγκσλεϊ Κομάν μπήκε από τα δεξιά, επιχείρησε το διαγώνιο σουτ με τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ να απομακρύνει.

Φανταστικό γκολ

Στο 43′ ο Κίμιχ πέτυχε το γκολ που τελικά έκρινε το μεγάλο γερμανικό ντέρμπι. Ο Γερμανός διεθνής έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, έκανε ένα ψηλοκρεμαστό πλάσε, ο Μπούρκι επιχείρησε να διώξει, αλλά δεν τα κατάφερε και η Μπάγερν πανηγύρισε ένα εντυπωσιακό γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λέον Γκορέτσκα είχε την μπάλα εκτός περιοχής, έκανε το συρτό σουτ, αλλά αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ με το δεξί χέρι έδιωξε την μπάλα.

Στο 72′ ο Χάλαντ πέρασε εκτός παιχνιδιού με τον νεαρό Τζοβάνι Ρέινα να περνάει στη θέση του λόγω τραυματισμού, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Στο 81′ η Ντόρτμουντ απείλησε με σουτ του Μαχμούντ Νταχούντ, αλλά ο Μανουέλ Νόιερ έκανε την απόκρουση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή της Ντόρτμουντ, έκανε το σουτ με το αριστερό με την μπάλα να βρίσκει με δύναμη το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της Ντόρτμουντ. Στο 91′ ο Λεβαντόβσκι ζήτησε πέναλτι μετά από παρέμβαση του Μανουέλ Ακαντζί, αλλά ο διαιτητής δεν ασχολήθηκε με τις διαμαρτυρίες του Πολωνού φορ. Αντίθετα, έκανε παρατηρήσεις στον προπονητή της Μπάγερν, Χανς Ντίετερ Φλικ.

Η Μπάγερν με τη σπουδαία νίκη της είναι στο +7 στον πίνακα της βαθμολογίας της Bundesliga. Οι Βαυαροί έχουν 64 βαθμούς μετά από 28 αγωνιστικές έναντι 57 της Μπορούσια.

Δείτε το πανέμορφο γκολ του Κίμιχ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments