Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός σήμερα: 28 νεκροί – 948 κρούσματα σε 24 ώρες

Τουρκία κορωνοϊός σήμερα: 28 νεκροί – 948 κρούσματα σε 24 ώρες
Τουρκία κορωνοϊός σήμερα: Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί του κορωνοϊού στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 4.397.

Τουρκία κορωνοϊός σήμερα: Ακόμη 28 νεκρούς επιβεβαίωσε το τελευταίο 24ωρο η Τουρκία, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από την πανδημία να ανέρχεται σε σχεδόν 4.400. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Υγείας που επικαλείται το Anadolu, από χθες επιβεβαιώθηκαν λιγότερα από 1.000 νέα κρούσματα της COVID-19 (948 συγκεκριμένα), το σύνολο εκ των οποίων πλέον υπολογίζεται σε 158.762.

Τέλος, όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας της γειτονικής χώρας, Φαχρετίν Κότσα, το τελευταίο 24ωρο ακόμη 1.492 άνθρωποι ανάρρωσαν από τη φονική νόσο, ενώ συνολικά 121.507 ασθενείς έχουν αποθεραπευτεί.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ανακοίνωσε τη μεταφορά ποσού περίπου 2,289 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (320 εκατομμύρια ευρώ) στα κατεχόμενα, «υπό τη μορφή επιχορηγήσεων και δανείων», στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την υπογραφή της «συμφωνίας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας 2020» ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μαζί τα απαραίτητα βήματα με σοβαρότητα για την ευημερία του τουρκοκυπριακού λαού και χωρίς χάσιμο χρόνου, ώστε να υπάρξει μια βιώσιμη οικονομία» και πρόσθεσε ότι η παραπάνω «συμφωνία σχεδιάστηκε για να επουλώσει τις πληγές που προκάλεσε η επιδημία στην οικονομία».

Ακόμη, ο κ. Οκτάι, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή της Τουρκίας στην καταπολέμηση της COVID-19 στα κατεχόμενα, ενώ κάλυψε τις ανάγκες των Τουρκοκυπρίων παρέχονται μάσκες, απολυμαντικά, προστατευτικό ρουχισμό και πακέτα τροφίμων από το τουρκικού υπουργείο Υγείας και την Οργάνωση της Ερυθράς Ημισελήνου. Επίσης, ο αξιωματούχος της Τουρκίας, μίλησε και για το Κυπριακό και υπογράμμισε μάλιστα πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να πείσει την ελληνοκυπριακή πλευρά να δεχτεί μία δίκαιη κατανομή των υδρογονανθράκων και να προσέλθει σε διάλογο με τους Τουρκοκύπριους για την επίλυση του ενεργειακού ζητήματος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments