Οικονομία

Άνοιγμα χερσαίων συνόρων: Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα “απελευθερωθεί” και ο οδικός τουρισμός

Άνοιγμα χερσαίων συνόρων: Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα “απελευθερωθεί” και ο οδικός τουρισμός
Άνοιγμα χερσαίων συνόρων: Η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άνοιγμα χερσαίων συνόρων: Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό, ενώ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε στη διάρκεια των συναντήσεων με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Παράλληλα, ο  περιφερειάρχης και ο δήμαρχος τόνισαν τη μεγάλη σημασία του οδικού τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Μακεδονία και ο κ.  Τζιτζικώστας είπε ότι 10.000.000 τουρίστες φτάνουν οδικώς.

Υπενθυμίζεται ότι  χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ότι κατ’ εξαίρεση θα επιτραπούν οι απευθείας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη νωρίτερα από την 1η Ιουλίου, όπως ισχύει για όλη την Ελλάδα πλην της Αθήνας. Όπως αναφέρει το GRTimes.gr,  η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, με την ημερομηνία να συμπίπτει με το προγραμματισμένο άνοιγμα των χερσαίων συνόρων. «Έκανα δεκτό το αίτημά του περιφερειάρχη κατ’ εξαίρεση να αρχίσουν οι πτήσεις από το εξωτερικό στις 15 Ιουνίου», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ θα ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα.

«Είναι μια εξαίρεση που γίνεται μόνο για τη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης για να συμπληρώσει πως τη συγκεκριμένη ημέρα η κυβέρνηση εκτιμά πως θα μπορέσουν να ανοίξουν, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, και τα χερσαία σύνορα με τους Βαλκάνιους γείτονές μας, γεγονός πολύ σημαντικό, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι επισκεπτών της Βόρειας Ελλάδας φτάνει οδικώς από τις Βαλκανικές κι άλλες χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το κυβερνητικό έργο δεν σταμάτησε ούτε μια ημέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα σημαντικά έργα τα οποία αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης να παραδοθούν σύμφωνα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που έχουν τηρηθεί ευλαβικά, πιστά στις δεσμεύσεις. Ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους φορέων εστίασε σε τέσσερις βασικούς άξονες: στα ζητήματα των υποδομών και των μεταφορών της πόλης και της περιφέρειας, στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ως πόλου καινοτομίας και πράσινης ανάπτυξης, στην ενίσχυση των δομών Υγείας και στη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς, της εστίασης και του τουρισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments